dc.contributor.author |
Усукеева, А.Д. |
|
dc.contributor.author |
Джекшембекқызы, А. |
|
dc.date.accessioned |
2019-03-14T09:29:05Z |
|
dc.date.available |
2019-03-14T09:29:05Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.issn |
2304-5683 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/118 |
|
dc.description.abstract |
Берілген мақалада сыраның тұрақтылығын жоғарылату мақсатымен, спецификалық адсорбенттерді қолдану мүмкіндігі қарастырылған. Зерттеу нәтижелері бойынша сыраны Коллагеназа +ХЕШВК 75+Поликлар АТ адсорбентімен өңдеу барысында басқаларымен салыс- тырғанда, тұндыру шегінің көрсеткіші шамамен 2 бірлікке жоғарылады, таниндік көрсеткіш максималды көлемге жетіп, антоцианогендер біршама төмендеді. |
ru_RU |
dc.description.abstract |
В данной статье рассматривается повышение стабильности пива с использованием спе- цифических адсорбентов. По результатам исследования показано, что переработка пива с адсорбентом Коллагеназа +ХЕШВК 75+Поликлар АТ по сравнению с другими адсорбентами повышает предел осажденияна 2 единицы, таниновый показатель достигает максимального объема, уменьшает уровень антоцианогенов. |
|
dc.description.abstract |
This article considers the increase in beer stability using specific adsorbents. According to the results of the study, processing of beer with collagenase + HESHVK 75 adsorbent + Polyclar AT in comparison with other adsorbents increases the precipitation limit by 2 units, the tannic index reaches its maximum volume, reduces the level of anthocyanogens. |
|
dc.publisher |
Алматы технологиялық университеті |
ru_RU |
dc.relation.ispartofseries |
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.5-7 |
|
dc.subject |
Качество пива |
ru_RU |
dc.subject |
Пиво |
ru_RU |
dc.subject |
Сыра |
ru_RU |
dc.title |
Адсорбенттермен сыраның тұрақтылығын арттыру |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Повышение стойкости пива с помощью адсорбентов |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Increase of beer resistance with adsorbents |
ru_RU |
dc.type |
Other |
ru_RU |