dc.contributor.author |
Шадьярова, Ж.К. |
|
dc.contributor.author |
Курмангалиева, Д.Б |
|
dc.contributor.author |
Ланцева, Н.Н. |
|
dc.contributor.author |
Юсупова, Г.Т. |
|
dc.date.accessioned |
2020-06-19T13:35:47Z |
|
dc.date.available |
2020-06-19T13:35:47Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы |
ru_RU |
dc.identifier.issn |
2304-5681 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/2222 |
|
dc.description.abstract |
Мақалада ешкі сүтін сақтау кезінде температураның технологиялық және микро-биологиялық көрсеткіштерге және екі сатылы термиялық өңдеудің биотехнологиялық көр-сеткіштерге әсер ету нәтижелері берілген. Мақаланың практикалық маңыздылығы – 60, 65, 70°С температуралық режимдер сүттің негізгі физикалық-химиялық және технологиялық қасиеттерін сақтайды, сүттің микробиологиялық тұрақтылығын қамтамасыз етеді және 72 сағатқа дейін сақтау кезінде оның сапасын төмендетпейді. |
ru_RU |
dc.description.abstract |
В статье представлено влияние температуры на технологические и микробиологичес-кие показатели при хранении козьего молока и влияние на биотехнологические показатели двухэтапной термической обработки. Практическая значимость статьи - температурные режимы 60, 65, 70°С сохраняют основные физико-химические и технологические свойства, обеспечивают микробиологическую стабильность молока и сохраняют его качество при хранении до 72 часов. |
|
dc.description.abstract |
The article contains technical and microbiological data of molecular biological and viral molecular biotechnological characteristics of a two-stage heat treatment. The practical significance of the article-Temperature regimes 60, 65, 70°C retain the basic physical, chemical and technological properties, provide microbiological stability of milk and retain the suitability of its quality when assembling the container up to 72 hours. |
|
dc.publisher |
Алматы технологиялық университеті |
ru_RU |
dc.relation.ispartofseries |
2020.-№1;б.18-23 |
|
dc.subject |
Ешкі сүті |
ru_RU |
dc.subject |
Сақтау |
ru_RU |
dc.subject |
Бактерия |
ru_RU |
dc.subject |
Технология |
ru_RU |
dc.subject |
Козье молоко |
ru_RU |
dc.subject |
Хранение |
ru_RU |
dc.subject |
Goat milk |
ru_RU |
dc.subject |
Storage |
ru_RU |
dc.subject |
Microbiological index |
ru_RU |
dc.subject |
Bacteria |
ru_RU |
dc.title |
Ешкі сүтін сақтау үрдісі кезінде технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге температураның әсерін зерттеу |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Исследование влияния температуры на технологические и микробиологические показатели в процессе хранения козьего молока |
ru_RU |
dc.title.alternative |
The study of temperature influence on technological and microbiological parameters during storage of goat milk |
ru_RU |
dc.type |
Other |
ru_RU |