Репозиторий АТУ

Последние поступления

3. Безопасность и качество пищевых продуктов: Последние материалы

  • Касымбек, Р. (Алматы технологиялық университеті, 2023-2)
    Зерттеулер өнген тритикале дәнінің жемшөп құндылығы мен аминқышқылдарының құрамына бағытталған. Зерттеудің мақсаты - өскен тритикале дәнінің жемшөп құндылығын зерттеу. Мақалада құрама жем өнеркәсібінде қолдануға арналған ...
  • Велямов, М.Т.; Велямов, Ш.М.; Борибай, Ә.Қ. (Алматы технологиялық университеті, 2023-2)
    Өңдеу өнеркәсібіндегі заманауи жағдайларда қазіргі заманғы өндірістің тиімділігін арттырудың маңызды бағыттарының бірі-қайталама шикізатты өңдеуді кеңінен тарту болып табылады. Көкөніс немесе жеміс-жидек шикізатын қайта ...
  • Жакупова, Г.Н.; Макангали, К.К.; Сағандық, А.Т.; Токышева, Г.М. (Алматинский Технологический Университет, 2023-2)
    В последнее время отмечается необходимость проведения исследований по получению пищевых добавок на базе природного сырья, изысканию оптимальных методов его переработки, создания безотходных технологий, а также расширению ...
  • Жумалиева, Г.Е.; Актокалова, Г.С.; Муратханов, Д.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2023-2)
    Қазіргі таңда бақша дақылдарын қайта өңдеу толық жолға қойылмаған. Елімізде бақша дақылдары 60% табиғи күйінде сауда орындарына жіберіледі, 1% бақша дақылдары қайта өңдеуден өтсе, қалған бөлігі егін алқаптарында өңделмей, ...
  • Жумадилова, Г.А.; Какимов, А.К.; Абдилова, Г.Б.; Ибрагимов, Н.К.; Ташыбаева, М.М. (Алматинский Технологический Университет, 2023-2)
    Исследования посвящены разработке состава гелеобразующей смеси и подбору процентного соотношения компонентов для получения кишечнорастворимых бесшовных капсул с пробиотиками. Целью исследований является разработка оборудования ...
  • Айтбаева, А.Ж.; Алибеков, Р.С.; Фарах, Б.Т. (Алматы технологиялық университеті, 2023-2)
    Жүгері өңдеудің екіншілік ресурстарын тиімді пайдалану және одан пайдалы және нақты физикалық-химиялық сипаттамалары бар компоненттерді максималды бөліп алу арқылы тағамдық құндылығы жоғары функционалдық және технологиялық ...
  • Оразов, А.Ж.; Абылгазинова, А.Т.; Қойшиева, Ж.Ж.; Жалғасбаева, М.Т. (Алматы технологиялық университеті, 2023-1)
    Қазіргі уақытта өмір салтының өзгеруіне байланысты дайын снэк өнімдері танымал және сұранысқа ие азық-түлік өнімі болып табылады. Снэктерді көп пайдалану адам денсаулығында бірқатар кері әсерін тигізетін өзгерістердің ...
  • Мардар, М.Р.; Кручек, О.А. (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    В статье рассмотрено внедрение системы НАССР на действующем предприятии. Данная система является научно обоснованной системой, позволяющей обеспечивать производство безопасной и качественной продукции путем идентификации ...
  • Шадьярова, Ж.К.; Юсупова, Г.Т.; Курмангалиева, Д.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2023-1)
    Мақалада бақылаудың нормаларын, әдістерін сақтай отырып, ешкі сүтінен жасалған құрма қосылған йогурт өнімін әзірлеу технологиясы көрсетілген. Құрма қосылған ешкі сүтінен жасалған йогурт алудың технологиясы ешкіні сауу, ...
  • Жакупова, Г.Н.; Тултабаева, Т.Ч.; Сағандық, А.Т.; Төрегелді, З.С. (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    Главной стратегией государственной политики в области питания является производство натуральных продуктов, удовлетворяющих суточную потребность в нутриентах, а также развитие и интенсификация ресурсосберегающих технологий. ...
  • Жумалиева, Г.Е.; Чоманов, У.Ч.; Актокалова, Г.С.; Идаятова, М.; Тултабаев, Н. (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    Весь мировой и отечественный опыт свидетельствует о том, что в современных условиях невозможно обеспечить организм человека оптимальным количеством биологически ценных веществ за счет обычных продуктов питания. Решение ...
  • Burlyaeva, A.S.; Pronina, YU.G.; Nabiyeva, ZH.S.; Samadun, A.I. (Almaty technological university, 2023-1)
    Currently there is an acute shortage of fibres and proteins in the human diet, resulting in various diseases. The modern market needs a product capable of diversifying the range in the sector of functional, dietary flour ...
  • Игенбаев, А.К.; Темирова, И.Ж.; Альдиева, А.Б.; Амирханов, Ш.А. (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    Одними из популярных мясных продуктов, пользующихся спросом у населения Казахстана, являются колбасные изделия. Так при производстве колбас, в мясном фарше может содержатся до 35% насыщенных жиров. Насыщенные жиры обеспечивают ...
  • Хастаева, А.Ж.; Бектурганова, А.А.; Омаралиева, А.М.; Сериков, А.Ж.; Мухтарханова, Р.Б.; Байхожаева, Б.А. (Алматы технологиялық университеті, 2023-1)
    Мақалада астық дақылдарынан дайындалған сусындардың тағамдық және биологиялық құндылығын зерттеу нәтижелері келтірілген. Байытылған және байытылмаған дәнді сусындар арасында салыстырмалы талдау жүргізілді, дәнді сусындарды ...
  • Шингисов, А.У.; Алибеков, Р.С.; Еркебаева, С.У.; Майлыбаева, Э.У.; Тастемирова, У.У. (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    В статье изучены закономерности изменения активности воды в процессе вакуум-сушки сортов яблок: Байтерек, Саркыт и Сая и сортов груши: Сыйлык, Жаздык и Нагима. Исследованиями установлены, что во всех исследованных сортах ...
  • Kerimbayev, A.A.; Akhmetzhanov, A.A; Iztayev, A.I.; Baigaziyeva, G.I.; Kekibaev, A.A. (Almaty technological university, 2023-1)
    Given the highly competitive environment of brewing industry today, businesses need to constantly develop new products of high quality and nutritional value that meet consumer and sanitary requirements. Therefore, the ...
  • Кырыкбаева, Ш.Т.; Калибеккызы, Ж.; Жакупбекова, Ш.К.; Бейсембаева, А.Х.; Силыбаева, Б.М. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Мақалада қазірігі нарықтық экономика жағдайында өнімдерінің бәсекеге қабілеттілігін арттыру үшін табиғи өсімдік өнімін жинай отырып, одан экологиялық таза әрі экономикалық жағынан қарағанда тиімді тағам өндірісінде шикізат ...
  • Жакупбекова, Ш.К.; Қалибекқызы, Ж.; Майжанова, А.О.; Кырыкбаева, Ш.Т.; Бейсембаева, А.Х. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Мақалада Шығыс Қазақстан облысының кәсіпорындарында өндірілетін «Құрт» ұлттық өнімін зерттеу нәтижелері келтірілген. Ксенобиотиктердің өсімдіктермен, жануарлармен, тамақ өнімдерімен және сумен бірге ағзаға түсуі, ...
  • Алашбаева, Л.Ж.; Кенжеходжаев, М.Д.; Боранкулова, А.С.; Мынбаева, А.Б.; Арысова, М.Ф. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Соңғы кездері дамыған елдерде жоғарғы сұрыпты ұннан дайындалған нан өнімдеріне қарағанда өңген дәннен, тұтас дәнді ұндардан және түрлі шикізат қоспалары негізінде дайындалған нан өнімдері сұранысқа ие. Тұтас дәнді бидай ...
  • Казангельдина, Ж.Б.; Байболова, Л.К.; Изтелиева, Р.А.; Альберто, С.С. (Алматинский Технологический Университет, 2022-4)
    В данной статье показана целесообразность разработки технологии получения деликатесной икры судака, содержащей растительные добавки. Целью данного исследования является разработка рецептуры и технологии приготовления ...

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись