В работе исследованы качество новых сортов мягкой (Астана, Акмола 2) и твердой
(Дамсинская 90, Дамсинская янтарная) пшеницы. Представленные образцы зерна мягкой и твердой пшеницы
различаются по влажности и натуре зерна, массе 1000 зерен, стекловидности и засоренности, количеству и
качеству клейковины, зольности, твердозерности и принадлежат к разным группам и классам.
In the researched quality new varieties of soft (Astana-Akmola 2) and solid (Damsinskaâ 90,
Damsinskaâ Amber) wheat. Submitted samples of soft and hard wheat grains vary in humidity and kind of grain weight
of 1000 grains, debris and glassiness, quantity and quality gluten, ash, tverdozernosti and belong to different groups and
classes.
Бұл жұмыста жұмсақ (Астана, Акмола 2) және қатты (Дамсинская 90, Дамсинская янтарная)
бидай жаңа сорттарының сапасын зерттеу. Жұмсақ және қатты бидайдың берілген үлгілері дәннің
ылғалдылығы және натурасы, 1000 дән массасы, шынылығы және зақымдалуы, желімше сапасы және мөлшері,
күлділігі, қаттылығы бойынша ерекшеленеді және әртүрлі топтар мен кластарға жатады.