Репозиторий АТУ

Жарманың сапасына күріш дәнінің Технологиялық ерекшеліктерінің әсері

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Онгарбаева, Н.
dc.contributor.author Жиенбаева, С.
dc.contributor.author Елеукенова, К.А.
dc.contributor.author Батырбаева, Н.
dc.date.accessioned 2019-04-15T08:15:20Z
dc.date.available 2019-04-15T08:15:20Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1474
dc.description.abstract Мақалада күріш және жарма өнімдерінің сапалық сипаттамасы- ның зерттеу нәтижелері келтірілген. Күріш дәнінің және жармасының техноло- гиялық қасиеттерін сипаттайтын белгілерінің арасындағы өзара байланысын анықтау үшін зерттеу нысаны ретінде Қызылорда облысы аумағында кең көлемде аудандастырылған Маржан, Янтарь, Лидер, Новатор күріш сұрып- тарының үлгілері алынды. Зерттеу барасында олардың органолептикалық, физика-химиялық бағасы және олардың өзара байланысы анықталды. Нәти- желерді талдау сапалы ядро мөлшеріне тек күріш дәнінің сызаттылығы ғана емес, сондай-ақ дәннің құрылымдық белгілері де әсер ететіні туралы бол- жамдар жасауға мүмкіндік береді. Дәннің жоғары сызаттылығы эндоспермнің әртүрлі консистенциялы болуына негізделген. Ескерілген көрсеткіштер ара- сындағы анықталған өзара байланыс жарма өндіруде тәуелді белгілеулер бойынша үлгілерді таңдау мүмкіндігінің бар екендігін тұжырымдайды. ru_RU
dc.publisher Алматы Технологиялық Университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries МНПК;
dc.subject Жарма ru_RU
dc.subject Күріш ru_RU
dc.subject Сапа ru_RU
dc.subject Технология ru_RU
dc.title Жарманың сапасына күріш дәнінің Технологиялық ерекшеліктерінің әсері ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись