Репозиторий АТУ

Қой етінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құрамын зерттеу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Узаков, Я.М.
dc.contributor.author Калдарбекова, М.А.
dc.contributor.author Кузембаева, Г.К.
dc.contributor.author Акилова, Ф.Е.
dc.date.accessioned 2020-01-21T07:42:45Z
dc.date.available 2020-01-21T07:42:45Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2190
dc.description.abstract Берілген зерттеудің мақсаты қой етінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құра- мын зерттеу болып табылады. Жүргізілген гылыми-практикалық тәжірибе көрсеткендей, Еділбай және Алтай тұқымды қойларға қарағанда Дегерес тұқымды қойлардың өсу қуаты, ең жақсы ет сапасы және өсіру кезінде жоғары экономикалық тиімділігі сипатталады. Жалпы алғанда, жүн тектес Дегерес тұқымды қой етін сипаттайтын маңызды көрсеткіштердің бірі - шаруашылықта ерте мерзімде пайдаланудың мүмкіндігі болып табылады. Жоғарыда көрсетілген тұқымды қойлары етінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құрамын зерттеу кезінде еттің қазақша бөлінуінің ерекшеліктері ескерілді. ru_RU
dc.description.abstract Целью представленного научного исследования является изучение морфологического состава отдельных частей туш баранины. Проведенный научно-практический опыт показал, что овцы Дегересской породы характеризуются большей энергией роста, лучшими мясными качествами и более высокой экономической эффективностью при выращивании по сравнению с Едильбайской и Алтайской породами. В целом, одним из важнейших показателей, характеризующих овец Дегересского мясошерстного типа, является возможность ранних сроков хозяйственного использования. При исследовании морфологического состава отдельных частей туш баранины вышеуказанных пород овец учитывались особенности разделки баранины по- казахски.
dc.description.abstract The purpose of this research is to study the morphological composition of individual parts of lamb carcasses. The conducted scientific and practical experience has shown that Degeres sheep are characterized by greater growth energy, better meat qualities and higher economic efficiency in cultivation compared to the Edilbay and Altai breeds. In General, one of the most important indicators characterizing sheep Degeres wool type is the possibility of early economic use. When studying the morphological composition of individual parts of lamb carcasses of the above breeds of sheep, the features of cutting lamb in Kazakh were taken into account.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;2019.№4,б.66-70
dc.subject Ет ru_RU
dc.subject Қой еті ru_RU
dc.subject Мясо ru_RU
dc.subject Баранина ru_RU
dc.subject Meat ru_RU
dc.title Қой етінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құрамын зерттеу ru_RU
dc.title.alternative Исследование морфологического состава отдельных частей туш баранины ru_RU
dc.title.alternative Study of the morphological composition of individual parts of lamb carcasses ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись