Репозиторий АТУ

Ешкі сүтін сақтау үрдісі кезінде технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге температураның әсерін зерттеу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Шадьярова, Ж.К.
dc.contributor.author Курмангалиева, Д.Б
dc.contributor.author Ланцева, Н.Н.
dc.contributor.author Юсупова, Г.Т.
dc.date.accessioned 2020-06-19T13:35:47Z
dc.date.available 2020-06-19T13:35:47Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Алматы технологиялық университетінің хабаршысы ru_RU
dc.identifier.issn 2304-5681
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2222
dc.description.abstract Мақалада ешкі сүтін сақтау кезінде температураның технологиялық және микро-биологиялық көрсеткіштерге және екі сатылы термиялық өңдеудің биотехнологиялық көр-сеткіштерге әсер ету нәтижелері берілген. Мақаланың практикалық маңыздылығы – 60, 65, 70°С температуралық режимдер сүттің негізгі физикалық-химиялық және технологиялық қасиеттерін сақтайды, сүттің микробиологиялық тұрақтылығын қамтамасыз етеді және 72 сағатқа дейін сақтау кезінде оның сапасын төмендетпейді. ru_RU
dc.description.abstract В статье представлено влияние температуры на технологические и микробиологичес-кие показатели при хранении козьего молока и влияние на биотехнологические показатели двухэтапной термической обработки. Практическая значимость статьи - температурные режимы 60, 65, 70°С сохраняют основные физико-химические и технологические свойства, обеспечивают микробиологическую стабильность молока и сохраняют его качество при хранении до 72 часов.
dc.description.abstract The article contains technical and microbiological data of molecular biological and viral molecular biotechnological characteristics of a two-stage heat treatment. The practical significance of the article-Temperature regimes 60, 65, 70°C retain the basic physical, chemical and technological properties, provide microbiological stability of milk and retain the suitability of its quality when assembling the container up to 72 hours.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries 2020.-№1;б.18-23
dc.subject Ешкі сүті ru_RU
dc.subject Сақтау ru_RU
dc.subject Бактерия ru_RU
dc.subject Технология ru_RU
dc.subject Козье молоко ru_RU
dc.subject Хранение ru_RU
dc.subject Goat milk ru_RU
dc.subject Storage ru_RU
dc.subject Microbiological index ru_RU
dc.subject Bacteria ru_RU
dc.title Ешкі сүтін сақтау үрдісі кезінде технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге температураның әсерін зерттеу ru_RU
dc.title.alternative Исследование влияния температуры на технологические и микробиологические показатели в процессе хранения козьего молока ru_RU
dc.title.alternative The study of temperature influence on technological and microbiological parameters during storage of goat milk ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись