Репозиторий АТУ

НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Юсупова, Г.Т.
dc.contributor.author Құрманғалиева, Д.Б
dc.contributor.author Ланцева, Н.Н.
dc.contributor.author Шадьярова, Ж.К.
dc.date.accessioned 2020-06-19T13:43:52Z
dc.date.available 2020-06-19T13:43:52Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Алматы технологиялық университетінің хабаршысы ru_RU
dc.identifier.issn 2304-5681
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2223
dc.description.abstract Мақалада сүт шикізатының және одан жасалатын өнімнің қауіпсіздігіне байланысты халықаралық стандарттардың 7 қағидаттарына талдау жасалды. Еліміздің шаруашылық-тарында өндірілетін өнімнің сапасын қамтамасыз ету жүйесінің жоқтығына байланысты сүттің сапасы төмен. ҚР СТ ИСО (ISO-International Organization for Standartization) 22000:2006 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелері. Тамақ өнімдерін өндіру және тұтыну саласындағы барлық ұйымдарға қойылатын талаптар» стандарты негізінде өнімнің қауіпсіздігі мен сапа менеджменті жүйесін енгізу жолымен кепілдік беруге болады. Негізінен бұл жүйені тамақ өнімдерін өндіруші кәсіпорындар пайдаланады. Тамақ өнімдерін өндірудің барлық кезеңдерінде туындауы мүмкін қауіпті жағдайларды, өнім өндіруді, сақтау және өткізу процесінің кез келген нүктесінде бақылауды қамтамасыз етеді. ru_RU
dc.description.abstract В статье проведен анализ 7 принципов международного стандарта, связанных с без-опасностью молочного сырья и производимой из него продукции. Традиционно низкое качество молока, производимого в хозяйствах страны связано с отсутствием системы обеспечения его качества. Гарантировать качество на современном этапе возможно путем внедрения сис-темы менеджмента безопасности и качества продукции на основе стандарта СТ РК ИСО (ISO-International Organization for Standartization) 22000:2006 «Системы менеджмента безопасности пищевых продуктов. Требования ко всем организациям в цепи производства и потребления пищевых продуктов». Эта система, обеспечивающая контроль на всех этапах производства пищевых продуктов, в любой точке процесса производства, хранения и реализа-ции продукции, где могут возникнуть опасные ситуации, используется в основном пред-приятиями - производителями пищевой продукции.
dc.description.abstract The article analyzes the 7 principles of the international standard related to the safety of dairy raw material and its products.Traditionally, the poor quality of milk produced in the country's farmscommonlyoften due to the lack of a system to ensure its quality. Аt the present stage to guarantee the quality is possible through the introduction of a safety management system and product quality based on the standard ST RK ISO (ISO-International Organization for standardization) 22000:2006 "Food safety management systems - Requirements for any organization in the food chain. This system provides control at all stages of food production, at any point in the process of production, storage and sale of products, where there may be dangerous situations and is used mainly by enterprises - producers of food products.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries 2020.-№1;б.56-62
dc.subject Сапаны басқару ru_RU
dc.subject НАССР ru_RU
dc.subject Сamel milk ru_RU
dc.subject Сүт ru_RU
dc.subject Milk ru_RU
dc.subject система НАССР ru_RU
dc.subject План ru_RU
dc.subject Quality control ru_RU
dc.subject Сүт микрофлорасы ru_RU
dc.title НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі ru_RU
dc.title.alternative Безопасность молочной продукции на основе системы насср ru_RU
dc.title.alternative Analysis of productivity and characteristic seeds dairy goats ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись