Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Уажанова, Р.У. | |
dc.contributor.author | Тютебаева, К.Е. | |
dc.date.accessioned | 2022-11-14T08:01:20Z | |
dc.date.available | 2022-11-14T08:01:20Z | |
dc.date.issued | 2022-2 | |
dc.identifier.citation | Вестник Алматинского технологического университета | ru_RU |
dc.identifier.issn | 2304-5682 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2356 | |
dc.description.abstract | В данной статье представлены результаты потенциальных опасностей и выделены критические контрольные точки на этапах производства птицы цыплят-бройлера. Показаны факторы, неблагоприятного воздействия на организм человека: обработка УФ излучением при содержании и предубойной выдержке птиц, несоблюдение санитарных норм и правил, несоблюдение сроков и режимов хранения готовой продукции. Представлены результаты обработки УФ излучением мяса цыплят-бройлеров в дозах от 200 мДж/см2 до 280 мДж/см2, что подтверждает безопасность облученного мяса для потребителей, для увеличения сроков хранения охлажденного мяса цыплят-бройлеров показаны проведение стерилизации УФ излучением в дозах 200 мДж/см2 254 мДж/см2. | ru_RU |
dc.description.abstract | Бұл мақалада ықтимал қауіптердің нәтижелері келтірілген және бройлер тауықтарын өндіру кезеңдеріндегі маңызды бақылау нүктелері көрсетілген. Адам ағзасына қолайсыз әсер ететін факторлар көрсетілген: құстарды ұстау және сою алдында ұстау кезінде ультракүлгін сәулемен емдеу, санитарлық нормалар мен ережелерді сақтамау, дайын өнімді сақтау мерзімдері мен режимдерін сақтамау. Бройлер тауықтарының етін 200 мДж/см2-ден 280 мДж/см2-ге дейінгі дозада ультракүлгін сәулемен өңдеу нәтижелері ұсынылған, бұл тұтынушылар үшін сәулелендірілген еттің қауіпсіздігін растайды, бройлер тауықтарының салқындатылған етін сақтау мерзімін ұзартуға мүмкіндік береді, ультракүлгін сәулемен 200 мДж/см2 254 мДж/см2 дозада зарарсыздандыруды көрсетеді. | |
dc.description.abstract | This article presents the results of potential hazards and highlights critical control points at the stages of poultry production of broiler chickens. The factors of adverse effects on the human body are shown: UV radiation treatment during the maintenance and pre-slaughter exposure of birds, non-compliance with sanitary norms and rules, non-compliance with the terms and conditions of storage of finished products. The results of UV radiation treatment of broiler chicken meat in doses from 200 MJ/cm2 to 208 MJ/cm2 are presented, which confirms the safety of irradiated meat for consumers, in order to increase the shelf life of chilled broiler chicken meat, UV radiation sterilization in doses of 200 MJ /cm 254 MJ/cm is shown. | |
dc.publisher | Алматинский Технологический Университет | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | 2022-№2;с.108-114;; | |
dc.subject | Мясо птицы | ru_RU |
dc.subject | Потенциальные опасности | ru_RU |
dc.subject | УФ -излучение | ru_RU |
dc.subject | Құс еті | ru_RU |
dc.subject | Ет өнімдері | ru_RU |
dc.subject | poultry meat | ru_RU |
dc.subject | Potential hazards | ru_RU |
dc.title | Факторы, обуславливающие безопасность и качество мяса птицы | ru_RU |
dc.title.alternative | Құс етінің қауіпсіздігі мен сапасын анықтайтын факторлар | ru_RU |
dc.title.alternative | Factors determining the safety and quality of poultry meat | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |