Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1161
Название: Өсімдік қоспасы қосылған тауық етінен жасалған консервілер рецептурасын әзірлеу
Авторы: Шамбулова, Г.Д.
Ключевые слова: Ет
Консервілер
Рецептура
Өсімдік
Тауық еті
Дата публикации: 2018
Издатель: Алматы технологиялық университеті
Серия/номер: Оңтүстік Қазақстан ғылым жаршысы;№3 б.27-30
Аннотация: Дамығын елдерде мал және құс етінің 90%-ға өндірістік қайта өңдеуден өтеді, бұл өз кезегінде, шикізатты рационалды және кешенді қолдануды, алдыңғы қатарлы, прогрессивті технологияларды енгізуді, өңделетін өнімдердің бәсекеге қабілеттілігі мен сапасын арттыруды, өнім ассортиментін кеңейтуді, еңбек өнімділігін арттыруды және соңғы өнімнің өзіндік құнын төмендетуді қамтамасыз етеді. Тауық еті сау тамақтанудың маңызды құрамдас бөліктерінің бірі болып табылады. Кез-келген ағзаның өсуі мен жұмыс істеуі үшін жоғары сапалы, оңай сіңетін ақуыздар, витаминдер, аминоқышқылдар, минералдар көзі, қажетті материал болып табылады. Құс еті көптеген сапалы ақуыздар мен дәнекер тіндердің және майлардың салыстырмалы түрде аз мөлшерін қамтиды. Тауық етіне үрмебұршақтар қосылған консервілер үшін рецептурасы әзірленді. Пісірілген тауық етіне тән иіс пен дәмі, сәл табиғи ащысы және дәмдеуіштердің хош иісі бар, бөгде иісі мен дәмі жоқ.Өнімнің бұл түрі жағымды дәм сапасымен және пайдалы қасиеттермен сипатталады, адам ағзасына қажетті барлық дәрумендер мен микроэлементтерді сақтайды
В свою очередь, в развитых странах переработка скота и мяса птицы осуществляется до 90%, что, в свою очередь, предусматривает рациональное и комплексное использование сырья, внедрение передовых прогрессивных технологий, повышение конкурентоспособности и качества переработанных продуктов, расширение ассортимента продукции, повышение производительности труда, снижение издержки. Куриное мясо - одна из важнейших составляющих здорового питания. Источник высококачественных, легкоусвояемых белков, витаминов, аминокислот, минералов, незаменимый материал для роста и функционирования любого организма. Мясо птицы содержит много качественного белка и относительно небольшой процент соединительной ткани и жира. Разработана рецептура для консервов куриного мяса с фасолью. Запах и вкус характерные вареному куриному мясу с незначительно естественной горьким вкусом и проявляющим ароматом пряностей, без постороннего запаха и привкуса. Разработанные вид мясной продукции характеризуется приятными вкусовыми качествами и полезными свойствами, сохраняют все необходимые для организма человека витамины и микроэлементы.
In turn, the processing of livestock and poultry meat in developed countries is up to 90%, which in turn provides for rational and comprehensive use of raw materials, introduction of advanced progressive technologies, increasing competitiveness and quality of processed products, expanding the range of products, increasing labor productivity, reduction in costs. Chicken meat is one of the most important components of a healthy diet. The source of high-quality, easily digestible proteins, vitamins, amino acids, minerals, an indispensable material for the growth and functioning of any organism. A recipe for canned chicken with beans was developed. Smell and taste peculiar to boiled chicken meat with slightly natural bitterness and pronounced aroma of spices, without foreign smell and taste. This type of product is characterized by pleasant taste qualities and useful properties, preserves all vitamins and microcells necessary for the human body.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1161
Располагается в коллекциях:4. Пищевая биотехнология

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шамбулова Вестника Юж Каз 2018.pdf1,96 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.