Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1255
Название: Балық шикізатының сапасын аспаптық бағалау
Другие названия: Инструментальная оценка качества рыбного сырья
Instrumental assessment of quality of fish raw material
Авторы: Матеева, А.Е.
Уажанова, Р.У.
Кучменко, Т.А.
Шахов, С.В.
Куцова, А.Е.
Кучменко, А.М.
Ключевые слова: Балық
Сапа
Дата публикации: 2016
Издатель: Алматы Технологиялық Университеті
Серия/номер: МНПК;2018
Аннотация: Импорттық балық шикізатының жалған жасалуы жағдайларының жиілеп кетуіне байланысты,балық шикізатының сапасын, оның технологиялық жарамдылығын бағалаудың, жоғары тұтынушылық бағалауларды қамтамасыз етудің және шикізат пен шығарылатын өнім сапасын бақылау жүйесін жасаудың ғылыми негізделінген тәсілдері ерекше мәнге ие болып отыр. Өнім сапасын бағалауда өте ыңғайлы, жылдам және қарапайым әдіс -органолептикалық (сенсорлы) әдіс болып табылады. Барлық сенсордың жаппай максималды баға беруінің «визуалды таңбасы» пішініне қарап, үлгінің бетіндегі тепе-теңдіктегі газ фазасының химиялық құрамындағы айырмашылықтарды жылдам, әрі дәл анықтауға болады. Импорттық балық шикізатының жалған жасалуы жағдайларының жиілеп кетуіне байланысты,балық шикізатының сапасын, оның технологиялық жарамдылығын бағалаудың, жоғары тұтынушылық бағалауларды қамтамасыз етудің және шикізат пен шығарылатын өнім сапасын бақылау жүйесін жасаудың ғылыми негізделінген тәсілдері ерекше мәнге ие болып отыр. Өнім сапасын бағалауда өте ыңғайлы, жылдам және қарапайым әдіс -органолептикалық (сенсорлы) әдіс болып табылады. Барлық сенсордың жаппай максималды баға беруінің «визуалды таңбасы» пішініне қарап, үлгінің бетіндегі тепе-теңдіктегі газ фазасының химиялық құрамындағы айырмашылықтарды жылдам, әрі дәл анықтауға болады.
В связи с участившимися случаями фальсификации импортного рыбного сырья особое значение приобретают научно обоснованные подходы к оценке качества рыбного сырья, его технологической пригодности, обеспечении высоких потребительских оценок и разработки системы контроля качества сырья и выпускаемой продукции. Для оценки качества продукции очень удобным, быстрым и простым является органолептический (сенсорный) метод. По форме фигуры «визуального отпечатка» максимальных откликов всех сенсоров в массиве возможно быстро и точно установить различия в химическом составе равновесной газовой фазы над пробами.
In connection with the become frequent cases of falsification of the import of fish raw material is of special importance scientifically sound approaches to assessing the quality of fish raw material, its technological suitability, ensuring high customer evaluations and develop a system of quality control of raw materials and manufactured products. To assess the quality of products is very convenient, easy and fast it is organoleptic (sensory) method. The shape of the figure of "visual fingerprint" of the maximum responses of all sensors in the array it is possible to quickly and accurately establish differences in the chemical composition of the equilibrium gas phase above the samples.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1255
Располагается в коллекциях:3. Безопасность и качество пищевых продуктов

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2016 БАЛЫҚ ШИКІЗАТЫНЫҢ САПАСЫН АСПАПТЫҚ БАҒАЛАУ.pdf590.38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.