Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1416
Название: Wheat bread functional purpose for prevention of cardiovascular diseases
Авторы: Shansharova, D.A.
Hrivna, L.
Sottnikova, V.
Menkov, N.
Ключевые слова: Wheat bread
Cardiovascular diseases
Дата публикации: 2014
Издатель: ATU
Серия/номер: МНПК;
Аннотация: The article considers the problem of improving the nutritional value of wheat bread by making functional additives. The content of essential trace elements magnesium is increased in several times and also increases the content of vitamins, essential amino acids and antioxidant activity. The aim of this work is to create a new assortment of bread products on the basis of functional additives medicinal purposes for all layers of the population for prevention of cardiovascular diseases, structuralmechanical properties, porosity. With the introduction of the functional additive increases the content of magnesium in the bread from 0.014 mg/kg to 430.05 mg/kg.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1416
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шаншарова Д.А.-Скопус-2014-05-11Болг журнал.pdf325,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.