Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1472
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorОнгарбаева, Н.-
dc.contributor.authorЕлеукенова, К.-
dc.contributor.authorБатырбаева, Н.-
dc.contributor.authorНургожина, Ж.-
dc.date.accessioned2019-04-15T08:10:01Z-
dc.date.available2019-04-15T08:10:01Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1472-
dc.description.abstractҚазіргі уақытта Қазақстандағы ең маңызды әрі уақыт талабы- ның сұранысына сай мәселенің бірі астық өндеу өнімінің тиімділігін қамта- масыз ету болып табылады. Дәнді астық дақылдарының ішінде күздік қара бидай – маңызды дақыл. Бұл жұмыста күздік қара бидай дәніндегі амило- литикалық ферменттердің таралуын зерттеу ұсынылды. Алынған деректерді талдау барысында дәннің әртүрлі бөліктерінде Құлау саны көрсеткіштерінің (ҚС) әр түрлі екені дәлелденді. Дәннің ұрықтық бөлігінде (ұшында) жоғары автолитикалық белсенділік байқалды. Қауыздану барысында қара бидайды ұн тартуға дайындауға әсер етуі мүмкін болғандықтан, бұл сәт маңызды бол- мақ. Жүргізілген зерттеулерге сәйкес, ұн сапасын тиісті қалыпқа келтіру үшін технологиялық процестерді тиімді пайдалану және дұрыс ұйымдастыру ба- рысында амилолитикалық ферменттер белсенділігін және ұтымды режимді қолдануды ескерген жөн.ru_RU
dc.publisherАлматы Технологиялық Университетіru_RU
dc.relation.ispartofseriesМНПК;-
dc.subjectБидайru_RU
dc.subjectЗерттеуru_RU
dc.subjectАмилолитикаru_RU
dc.titleҚара бидай дәнінде амилолитикалық ферменттердің бөлінуін зерттеуru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2018 статья ННК 3. Батырбаева (pdf.io).pdf2,58 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.