Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1474
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorОнгарбаева, Н.-
dc.contributor.authorЖиенбаева, С.-
dc.contributor.authorЕлеукенова, К.А.-
dc.contributor.authorБатырбаева, Н.-
dc.date.accessioned2019-04-15T08:15:20Z-
dc.date.available2019-04-15T08:15:20Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1474-
dc.description.abstractМақалада күріш және жарма өнімдерінің сапалық сипаттамасы- ның зерттеу нәтижелері келтірілген. Күріш дәнінің және жармасының техноло- гиялық қасиеттерін сипаттайтын белгілерінің арасындағы өзара байланысын анықтау үшін зерттеу нысаны ретінде Қызылорда облысы аумағында кең көлемде аудандастырылған Маржан, Янтарь, Лидер, Новатор күріш сұрып- тарының үлгілері алынды. Зерттеу барасында олардың органолептикалық, физика-химиялық бағасы және олардың өзара байланысы анықталды. Нәти- желерді талдау сапалы ядро мөлшеріне тек күріш дәнінің сызаттылығы ғана емес, сондай-ақ дәннің құрылымдық белгілері де әсер ететіні туралы бол- жамдар жасауға мүмкіндік береді. Дәннің жоғары сызаттылығы эндоспермнің әртүрлі консистенциялы болуына негізделген. Ескерілген көрсеткіштер ара- сындағы анықталған өзара байланыс жарма өндіруде тәуелді белгілеулер бойынша үлгілерді таңдау мүмкіндігінің бар екендігін тұжырымдайды.ru_RU
dc.publisherАлматы Технологиялық Университетіru_RU
dc.relation.ispartofseriesМНПК;-
dc.subjectЖармаru_RU
dc.subjectКүрішru_RU
dc.subjectСапаru_RU
dc.subjectТехнологияru_RU
dc.titleЖарманың сапасына күріш дәнінің Технологиялық ерекшеліктерінің әсеріru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2018 статья ННК 4. Батырбаева.pdf11,45 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.