Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2251
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБегділдаева, Н.Ж.-
dc.contributor.authorАхметсадықова, Ш.Н.-
dc.contributor.authorҚұдайбергенова, А.K.-
dc.contributor.authorАхметсадықов, Н.Н.-
dc.date.accessioned2020-12-15T17:12:56Z-
dc.date.available2020-12-15T17:12:56Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2304-5683-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2251-
dc.description.abstractҚазақстанда сапалы құс еті мен жұмыртқаға сұраныстың өсуіне байланысты экологиялық таза өндіріске көшу өзекті болып табылады. Құс фабрикаларында пробиотиктерді қолдану өнімнің қауіпсіздігі мен экономикалық тиімділікті қамтамасыз етуге мүмкіндік береді. Бұл мақалада әлемде және отандық құс шаруашылығында пайдаланылатын пробиотикалық препараттарды қолданудың тиімділігі туралы деректер келтірілген. Пробиотиктерді енгізу арқылы ет, жұмыртқа және құс қаңқасының сапасы жақсаратыны, антибиотиктерге төзімділік концентрациясы 1,5-2%-ға және иммунитеті жоғарылайтыны, азықтың конверсиясы 5-7%-ға жақсаратыны, бақылау топтарымен салыстырғанда тауықтардың дене салмағы 1,1%-дан 3,9%-ға дейін артатыны дәлелденді. Зерттеу жұмысының тәжірибелік маңызы қазақстандық құс фабрикаларында қолданылатын шетелдік пробиотиктер нарығын және олардың тиімділігін зерттеу болып табылады.ru_RU
dc.description.abstractВ связи с растущим спросом на качественное мясо птицы и яйца в Казахстане переход на экологически чистое производство является как никогда актуальным. Применение пробиотиков на птицефабриках может обеспечить безопасность продукции и экономическую эффективность. В данной статье представлены данные об эффективности применения пробиотических препаратов, используемых в мире и в отечественном птицеводстве. Доказано, что за счет внедрения пробиотиков улучшается качество мяса, яиц, и каркаса птиц, повышается иммунитет и устойчивость к антибиотикам 1,5-2%-ной концентрации, улучшается конверсии корма на 5-7%, увеличивается вес живой массы тела от 1,1% до 3,9% по сравнению с контрольными группами. Практическая ценность данного исследования заключается в изучении рынка зарубежных пробиотиков, используемых на казахстанских птицефабриках и изучении их эффективности.
dc.description.abstractDue to the growing demand for high-quality poultry and eggs in Kazakhstan, the transition to eco-friendly production is more urgent than ever. The use of probiotics in poultry farms can ensure product safety and economic efficiency. This article presents data on the effectiveness of probiotic drugs used in the world and in domestic poultry farming. It is proved that the introduction of probiotics improves the quality of meat, eggs, and poultry carcass, increases immunity and resistance to antibiotics of 1.5-2% concentration, improves feed conversion by 5-7%, and increases the total body weight from 1.1% to 3.9% compared to control groups. The practical value of this research is to study the market of foreign probiotics used in Kazakhstan poultry farms and study their effectiveness.
dc.publisherАлматы технологиялық университетінің хабаршысыru_RU
dc.relation.ispartofseries2020. №3;73-78.-
dc.subjectпробиотикалық препараттар, құс шаруашылығы, құс өнімділігі, азықтық қоспалар, құс еті.ru_RU
dc.titleҚұс шаруашылығында пробиотикалық препараттарды қолданудың тиімділігіru_RU
dc.title.alternativeЭффективность применения пробиотических препаратов в птицеводствеru_RU
dc.title.alternativeApplication efficiency of probiotics in poultryru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:2. Технология продуктов питания



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.