Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2263
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСенгирбекова, Л.К.-
dc.contributor.authorСыздыкова, Л.С.-
dc.date.accessioned2020-12-15T19:27:02Z-
dc.date.available2020-12-15T19:27:02Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2304-5683-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2263-
dc.description.abstractБерілген мақалада әртүрлі жарма қосылған көкөніс дәмтағам консервілерінің рецептуралары мен олардың сапасын бағалау нәтижелері көрсетілген. Зерттеу барысында көкөніс дәмтағам консервілерінің ассортиментін кеңейту мақсатында көкөніс фаршының құрамына қосылатын күріштің орны 90 г, 100 г, 110 г арақатынасында қарақұмық, тары жармаларымен алмастырылды. Мақалада тары және қарақұмық қосылып дайындалған көкөніс дәмтағам консервілерінің жаңа рецептуралары көрсетілген, сондай ақ олардың құрамындағы ауыр металдар мөлшері МЕМСТ 30178-96, МЕМСТ 26935-86 стандарттарына сәйкес келетіндігі көрсетілді.ru_RU
dc.description.abstractВ данной статье представлены рецептуры овощных закусочных консервов с различными крупами и результаты оценки их качества. В ходе исследования в целях расширения ассортимента овощных закусочных консервов, рис в составе овощного фарша был заменен гречневой и пшенной крупой, в соотношении 90г, 100г, 110г. В статье отражены новые рецептуры овощных закусочных консервов, приготовленных с добавлением пшена и гречихи, а также проведены исследования содержания тяжелых металлов в разработанных видах консервов, которые показали их соответствие стандартами ГОСТ 30178-96, ГОСТ 26935-86.
dc.description.abstractThis article presents the canned vegetable snack recipes with various cereals and the results of their quality assessment. During the study, in order to expand the range of canned vegetable snacks, rice in the composition of vegetable minced meat was replaced with buckwheat and millet grits, in the ratio of 90g, 100g, 110g. The article reflects the new recipes of canned vegetable snacks prepared with the addition of millet and buckwheat, as well as studies of the content of heavy metals in the developed types of canned food, which showed their compliance with the standards of GOST 30178-96, GOST 26935-86.
dc.publisherАлматы технологиялық университетінің хабаршысыru_RU
dc.relation.ispartofseries2020. №3;35-39 б.-
dc.subjectкөкөніс дәмтағам консервілері, қарақұмық, тары жармалары, рецептура, ауыр металдарru_RU
dc.titleӘр түрлі жарма қосылған көкөніс дәмтағам консервілерінің сапасын анықтауru_RU
dc.title.alternativeОпределение качества овощных закусочных консервов с различными крупамиru_RU
dc.title.alternativeDetermination of the quality of canned vegetable snacks with various cerealsru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:2. Технология продуктов питания



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.