Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2297
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorШкол, Х.Ш.
dc.contributor.authorТулеген, А.А.
dc.date.accessioned2021-12-13T08:54:22Z
dc.date.available2021-12-13T08:54:22Z
dc.date.issued2021-02
dc.identifier.citationАлматы технологиялық университетінің хабаршысыru_RU
dc.identifier.issn2304-5683
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2297
dc.description.abstractБұл мақалада сәбіз ұнын қосу арқылы, балаларға арналған бауырсақ қамырын дайындау технологиясын жетілдіру ұсынылған. Сәбіз ұнының артықшылықтары мен ерекшеліктеріне ескеріліп, бауырсақ қамырына қоспа ретінде таңдалып алынды, химиялық құрамына талдау жасалынды. Зерттеу барысында , бидай ұнына 5%, 10%, 15%, 20%, 25% мөлшерінде сәбіз ұнын қосып, бауырсақ пісірілді. Қамыр кілегейлі консистенциялы болғандықтан, миксердің көмегімен иленді. Сәбіз ұны қосылып пісірілген бауырсақ жақсы органолептикалық сапа көрсеткіштеріне ие болды. Бидай ұнына сәбіз ұнын қосып дайындалған оңтайлы рецептураны қолдана отырып, ұлттық бауырсақ өнімдерін өндіру тиімді екенін көрсетеді және дайын өнімдердің сапасын жақсартуға ғана емес, сонымен бірге балаларға арналған азық-түлік өнімдерінің спектрін кеңейтуге мүмкіндік береді. 15% сәбіз ұны қосылған қоспадан дайындалған бауырсақ, органолептикалық және физико-химиялық параметрлері бойынша ең қолайлы деп танылды.ru_RU
dc.description.abstractВ данной статье предлагается усовершенствовать технологию приготовления теста баурсаков для детей с добавлением морковной муки. Морковная мука, была выбрана в качестве добавки к тесту баурсаков, проведен анализ химического состава. В ходе исследования, варят баурсаки с добавлением 5%, 10%, 15%, 20%, 25% морковной муки. Тесто замешивали с помощью миксера, так как оно имело кремовую консистенцию. Печеные баурсаки с добавлением морковной муки имели хорошие органолептические показатели качества. Использование оптимальной рецептуры, приготовленной с добавлением морковной муки в пшеничную, показывает эффективность производства национальных баурсаков и позволяет не только улучшить качество готовых продуктов, но и расширить ассортимент продуктов питания для детей. Баурсаки, приготовленные из смеси с 15% морковной мукой, признаны наиболее подходящими по органолептическим и физико-химическим параметрам.
dc.description.abstractIn this article, it is proposed to improve the technology of preparing baursaki dough for children with the addition of carrot flour. I focused on the advantages and features of carrot flour, was selected as an additive to the test for baursaks, and analyzed the chemical composition. In the course of the study, for wheat flour 5%, 10%, 15%, 20%, 25% cook baursaks with the addition of carrot flour. The dough was kneaded with a mixer, as it had a creamy consistency. Baked baursaks with the addition of carrot flour had good organoleptic quality indicators. The use of an optimal recipe prepared with the addition of carrot flour to wheat flour shows the effectiveness of the production of national baursaks and allows not only to improve the quality of finished products, but also to expand the range of food for children. Baursaks prepared from a mixture with 15% carrot flour are recognized as the most suitable for organoleptic and physico-chemical parameters.
dc.publisherАлматы технологиялық университетіru_RU
dc.relation.ispartofseries2021-№2;б.37-43;;
dc.subjectНан-тоқашru_RU
dc.subjectБауырсақru_RU
dc.subjectСәбіз ұныru_RU
dc.subjectҚамырru_RU
dc.subjectКаротинru_RU
dc.subjectХлебобулочные изделияru_RU
dc.subjectДетское питаниеru_RU
dc.subjectТестоru_RU
dc.subjectBakery productsru_RU
dc.subjectBaursaksru_RU
dc.subjectBaby foodru_RU
dc.subjectCarrot flourru_RU
dc.subjectDoughru_RU
dc.titleСәбіз ұнын қосу арқылы балаларға арналған бауырсақ дайындау технологиясын жетілдіруru_RU
dc.title.alternativeСовершенствование технологии приготовления баурсаков для детей с добавлением морковной мукиru_RU
dc.title.alternativeImproving the technology of cooking baursaks for children with the addition of carrot flourru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Школ, Тулеген.pdf588,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.