Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2313
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorХастаева, А.Ж.
dc.contributor.authorОмаралиева, А.М.
dc.contributor.authorБектурганова, А.А.
dc.contributor.authorКабдолова, А.М.
dc.date.accessioned2022-05-03T05:38:18Z
dc.date.available2022-05-03T05:38:18Z
dc.date.issued2021-4
dc.identifier.citationАлматы технологиялық университетінің хабаршысыru_RU
dc.identifier.issn2304-5684
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2313
dc.description.abstractМақалада «И.Жахаев атындағы Қазақ күріш шаруашылығы ҒЗИ» ЖШС-нің «Сыр сылуы», «Айкерім», «Маржан» селекциялық сұрыптарындағы күріштің сапасын зерттеу нәтижелері ұсынылған. Зерт-теу барысында күріш үлгілері физика-химиялық, биохимиялық, технологиялық қасиеттері мен қауіп-сіздік көрсеткіштері бағаланды. Барлық зерттелген күріш дәндерінің үлгілері қауіпсіздік көрсеткіші бойынша «Астық қауіпсіздігі туралы» Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарына сәйкес келеді. Осы ғылыми зерттеу жұмыстарын іске асырудың нәтижесі халықтың дұрыс және қауіпсіз тамақтануы үшін сусындардың ассортиментін кеңейту болып табылады.ru_RU
dc.description.abstractВ статье представлены результаты исследования качества риса селекционных сортов «Сыр сылуы», «Айкерiм», «Маржан» ТОО «Казахский НИИ рисоводства им И. Жахаева». В ходе исследования образцов риса были оценены физико-химические, биохимические, технологические свойства и показатели безопасности. Все исследуемые образцы рисовых зерен по показателю безопасности соответствуют требованиям Технического Регламента Таможенного Союза «О безопасности зерна». Результатом реализации данного НИР станет расширение ассортимента напитков для здорового и безопасного питания населения.
dc.description.abstractThe article presents the results of a study of the quality of rice of breeding varieties "Syr syluy", "Aikerim", "Marzhan" LLP "Kazakh Rice Research Institute named after I. Zhakhaev". During the study, rice samples were evaluated physico-chemical, biochemical, technological properties and safety indicators. All the studied samples of rice grains in terms of safety meet the requirements of the Technical Regulations of the Customs Union "On grain safety". The result of the implementation of this research will be the expansion of the range of beverages for healthy and safe nutrition of the population
dc.publisherАлматы технологиялық университетіru_RU
dc.relation.ispartofseries2021-№4;б.53-57;;
dc.subjectКүрішru_RU
dc.subjectАстық сапасының белгілеріru_RU
dc.subjectАқуызru_RU
dc.subjectМайru_RU
dc.subjectРисru_RU
dc.subjectПризнаки качества зернаru_RU
dc.subjectБелокru_RU
dc.subjectЖирru_RU
dc.subjectRiceru_RU
dc.subjectSigns of grain qualityru_RU
dc.subjectProteinru_RU
dc.subjectFatru_RU
dc.subjectSafetyru_RU
dc.titleӨсімдік сүтін өндіруге арналған шикізатты таңдау негіздемесіru_RU
dc.title.alternativeОбоснование выбора сырья для производства растительного молокаru_RU
dc.title.alternativeJustification of the choice of raw materials for the production of vegetable milkru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:3. Безопасность и качество пищевых продуктов

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Вестник 4,2021 53-57.pdf569,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.