Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2325
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЕсембек, М.Ж.
dc.contributor.authorТарабаев, Б.К.
dc.contributor.authorОмаралиева, А.М.
dc.contributor.authorБотбаева, Ж.Т.
dc.contributor.authorКакимов, Н.Н.
dc.date.accessioned2022-05-03T08:53:22Z
dc.date.available2022-05-03T08:53:22Z
dc.date.issued2022-1
dc.identifier.citationАлматы технологиялық университетінің хабаршысыru_RU
dc.identifier.issn2304-5681
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2325
dc.description.abstractБұл мақалада дәнді дақылдарды қайта өңдеудің екіншілік шикізатын тиімді пайдалану перспективалары қарастырылған. Дәнді дақылдарды қайта өңдеудің екіншілік шикізатын тиімді пайдаланудың ресурс үнемдейтін технологияларын іске асыру үшін ғылыми негізделген шешімдер әзірленді. Зерттеу нысаны ретінде ауыл шаруашылығы саласында қарқынды дамып келе жатқан компанияларының бірі, "Абзал және Компания" ЖМ-де (Қызылорда облысы) өндірілген күріш ұншығы, "Егер" ЖШС-де (Павлодар облысы) іріктелген қарақұмық ұншығы пайдаланылды. Дәнді дақылдарды қайта өңдеудің жанама өнімдері – күріш және қарақұмық ұншығының химиялық құрамы зерттелді. Зерттеу барысында бұл шикізаттардың химиялық құрамы айтарлықтай артықшылықтарға ие екендігі айқындалды. Күріш пен қарақұмық ұншығының аминқышқылдары мен май қышқылдарының құрамы анықталды. Нан өндірісінде күріш пен қарақұмық ұншығын пайдалану перспективасына байланысты, олардың санитарлық – гигиеналық жағдайына зерттеу жүргізілді. Жүргізілген зерттеулер негізінде күріш пен қарақұмық ұншығын нан өндірісінде қолдану перспективасы анықталды.ru_RU
dc.description.abstractВ данной статье рассмотрены преспективы рационального применения вторичного сырья переработки зерновых культур. Были разработаны научно обоснованные решения для реализации ресурсосберегающих технологий рационального применения вторичного сырья переработки зерновых культур. В качестве объекта исследования использовали рисовую мучку, выработанную на одной из динамично развивающихся компаний сельскохозяйственной отрасли, в ПТ «Абзал и Компания» (Кызылординская область), гречневую мучку, отобранную в ТОО «Егер» (Павлодарская область). Был исследован химический состав побочных продуктов переработки зерновых культур – рисовой и гречневой мучки. В ходе исследования было отмечено, что по химическому составу данное сырье имеет существенные преимущества. Был определен аминокислотный и жирнокислотный состав рисовой и гречневой мучки. В связи с перспективой применения рисовой и гречневой мучки в производстве хлеба была изучена оценка их санитарно–гигиенического состояния. На основании проведенных исследований была установлена перспективность применения рисовой и гречневой мучки для использования в хлебопечении.
dc.description.abstractThis article discusses the prospects for the rational use of secondary raw materials for processing grain crops. Scientifically based solutions have been developed for the implementation of resource-saving technologies for the rational use of secondary raw materials for processing grain crops. Rice flour produced at one of the dynamically developing companies in the agricultural sector, in the PT "Abzal and Company" (Kyzylorda region), buckwheat flour selected in the LLP "Jaeger" (Pavlodar region) were used as the object of the study. The chemical composition of by-products of grain processing - rice and buckwheat flour - was investigated. During the study, it was noted that the chemical composition of these raw materials has significant advantages. The amino acid and fatty acid composition of rice and buckwheat flour were determined. In connection with the prospect of using rice and buckwheat flour in the production of bread, an assessment of their sanitary and hygienic condition was studied. Based on the conducted research, the prospects of using rice and buckwheat flour for use in baking were established.
dc.publisherАлматы технологиялық университетіru_RU
dc.relation.ispartofseries2022-№1;б.29-35;;
dc.subjectЖарма өндірісіru_RU
dc.subjectДәнді-дақылдарru_RU
dc.subjectКүріш ұншығыru_RU
dc.subjectҚарақұмық ұншығыru_RU
dc.subjectНан өндірісіru_RU
dc.subjectНанru_RU
dc.subjectПроизводство хлебаru_RU
dc.subjectЗерновые культурыru_RU
dc.subjectBread productionru_RU
dc.subjectCereal productionru_RU
dc.subjectCerealsru_RU
dc.titleНан өндірісінде пайдалану үшін дәнді – дақылдарды қайта өңдеудің екіншілік шикізатын зерттеуru_RU
dc.title.alternativeИсследование вторичного сырья переработки зерновых культур для использования в производстве хлебаru_RU
dc.title.alternativeResearch of secondary raw materials of grain processing for use in bread productionru_RU
dc.typeOtherru_RU
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВЕСТНИК 2022 -29-35.pdf434,45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.