В статье рассмотрены современное состояние отрасли пищевой промышленности
Казахстана и факторы, влияющие на развитие инновационной активности предприятий
пищевой промышленности Казахстана. Проведен анализ структуры затрат на
технологические инновации и уровня инновационных процессов в отрасли.
Определены перспективные направления по стимулированию инновационной
активности предприятий пищевой промышленности Казахстана
Мақалада Қазақстанның тамақ өнеркәсібінің қазіргі жағдайы мен осы саладағы
кәсіпорындардың инновациялық белсенділігіне әсер ететін факторлар қарастырылған.
Технологиялық инновацияларға жұмсалған шығындар құрылымы мен инновациялық үрдіс
деңгейіне талдау жүргізілді.
Қазақстанның тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының инновациялық белсенділігін
ынталандырудың перспективті бағыттары анықталды.
The article discusses the current state of the food industry of Kazakhstan and the factors
influencing the development of innovative activity of the food industry in Kazakhstan. The analysis of
the structure of expenditure on technological innovation and the level of innovation processes in the
industry.
Identified areas to stimulate innovation activity of the food industry in Kazakhstan