Репозиторий АТУ

Browsing by Subject "bread"

Browsing by Subject "bread"

Sort by: Order: Results:

  • Azimova, S.T.; Nassipkali, K.A.; Iztaev, A.I.; Makhmudov, F.A. (Almaty technological university, 2022-3)
    According to the First President of Kazakhstan, it is important to exclude any possibility of food shortages. In this regard, the primary task of the population is to create innovative technologies for the successful ...
  • Nurgozhina, ZH.К.; Shansharova, D.A. (Almaty technological university, 2023-4)
    Bread made with sourdough is the leader among other baked goods in nutritionist ratings. It is a wonderful source of energy and has a low glycemic index. Making bread using sourdough meets environmental requirements. The ...
  • Kurmanbayeva, I.; Nabiyeva, ZH.; Tattibayeva, D.; Jumabekova, G.; Zheldybayeva, A. (Almaty technological university, 2022-2)
    In the article it can be seen that vegetable raw materials are rich in vitamins, amino acids, minerals, proteins, by carrying out a literary review of scientific research on the chemical composition of plant raw materials ...
  • Ибраимова, С.Е.; Уажанова, Р.У.; Мулдабекова, Б.Ж.; Мухтарханова, Р.Б.; Изтелиева, Р.А. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Мақалада нан өнімдерінің физика-химиялық құрамын, антиоксиданттық белсенділігін жоғарылату мақсатында өсімдік шикізатын қолдану қарастырылды. Өсімдік шикізаты ретінде арша жемістерінің ұнтағы (Juniperus communis L) таңдалды. ...
  • Байысбаева, М.П.; Изембаева, А.К.; Молдақұлова, З.Н.; Қойланов, Қ.С.; Баширова, Ж.Ж. (Алматы технологиялық университеті, 2022-3)
    Бұл жұмыстың мақсаты – жарма өндірісіндегі жанама өнім күріш ұншығы қосылған бидай қамырының сапасын анықтау. Зерттеу барысында күріш ұншығы қосылған бидай қамырының физикалық-химиялық қасиетінің өзгеру заңдылығы анықталды. ...
  • Саидов, А.М.; Балгужинова, Ж.Е.; Жангабылова, Н.Д.; Альсеитов, К.С.; Искаков, К.Е. (Алматы технологиялық университеті, 2022-3)
    Бұл мақалада қалақай жапырағы ұнтағының бидай нанының физика-химиялық және органолептикалық сипаттамаларына әсері туралы зерттеу нәтижелері көрсетілген. Қалақай жапырақтары ақуыздардың, талшықтардың, минералдардың және ...
  • Молдақұлова, З.Н.; Байысбаева, М.П. (Алматы технологиялық университеті, 2022-3)
    Бұл зерттеу жұмысының мақсаты қара бидай бидай наны өндірісінде қосымша шикізат ретінде зығыр ұны мен күріш қауызынан алынған тағамдық талшықты (ТТ) қолдану мүмкіндігін зерттеу болып табылады. Зерттеу қара бидай нанының ...
  • Байысбаева, М.П.; Искакова, Г.К.; Изембаева, А.К.; Молдақұлова, З.Н. (Алматы технологиялық университеті, 2023-1)
    Бұл мақала бидай нанының рецептурасында биологиялық белсенді өсімдік текті қоспа қолданып дайын өнімнің сапасына әсер етуіне зерттеулер жүргізу жұмыстарына арналған. Жұмыстың мақсаты бидай нанының тағамдық құндылығын және ...
  • Алашбаева, Л.Ж.; Кенжеходжаев, М.Д.; Боранкулова, А.С.; Мынбаева, А.Б.; Арысова, М.Ф. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Соңғы кездері дамыған елдерде жоғарғы сұрыпты ұннан дайындалған нан өнімдеріне қарағанда өңген дәннен, тұтас дәнді ұндардан және түрлі шикізат қоспалары негізінде дайындалған нан өнімдері сұранысқа ие. Тұтас дәнді бидай ...

Search DSpace

Browse

My Account