Репозиторий АТУ

Сүтті ядролық магниттік резонанс негізінде магнит өрісімен өңдеу арқылы сапалық көрсеткіштерін эксперименттік бағалау

Show simple item record

dc.contributor.author Айтчанов, Б.Х.
dc.contributor.author Баймуратов, О.А.
dc.contributor.author Алдибекова, А.Н.
dc.date.accessioned 2020-01-21T03:44:40Z
dc.date.available 2020-01-21T03:44:40Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2163
dc.description.abstract Берілген мақалада сүттің кейбір сапалық көрсеткіштерін жақсартуға мүмкіндік бере- тін ядролық магниттікрезонанс әдісінің принципі бойынша сүтті магнит өрісінің көмегімен өңдей отырып оның сапасын басқару міндеттері қарастырылады. Сүт сапасын басқарудың үш деңгейлі автоматтандырылган жүйесі жасалып, үсынылды және оның жүмыс істеу принципі мен қүрылымдық сызбасы келтірілді. Маңаладагы сүт өнімдерінің сапасының көр- сеткіштерін эксперименттік багалауы ядролық магниттік резонанс негізіндегі магнит өрі- сін түрақтандыру жүйесінің параметрлерінің оңтайлы мәндерін анықтап, ретке келтіруге мүмкіндік берді. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье рассматривается задача управления качеством молока при его обработке магнитным полем на принципе метода ядерного магнитного резонанса, улучшающая некоторые качественные показатели молока. Предложена и разработана трехуровневая автоматизированная система управления качеством молока, приведены структура и принцип ее действия. Полученные в статье экспериментальные оценки качественных показателей молочной продукции позволили определить настроечные оптимальные параметры системы стабилизации напряженности магнитного поля на принципе ядерного магнитного резонанса.
dc.description.abstract This article discusses the task of the quality milk control when it is processed by a magnetic field on the principle of nuclear magnetic resonance, which improves some quality indicators of milk. Was proposed and developed three-level automated milk quality control system, the structure and principle of its operation. Experimental assessments of qualitative indicators of dairy products obtained in the article made it possible to determine the tuning optimum parameters of the system for stabilizing the magnetic field strength on the principle of nuclear magnetic resonance.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;2019. №3. 59-64 б.
dc.title Сүтті ядролық магниттік резонанс негізінде магнит өрісімен өңдеу арқылы сапалық көрсеткіштерін эксперименттік бағалау ru_RU
dc.title.alternative Экспериментальная оценка качественных показателей молока, полученных при его обработке магнитным полем на принципе метода ядерного магнитного резонанса ru_RU
dc.title.alternative Experimental estimation of the milks quality indicators obtained by processing of the magnetic field on the principle of the nuclear magnetic resonance method ru_RU
dc.type Other ru_RU


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account