Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/119
Название: Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер
Другие названия: Влияние проращивания соевых бобов на аминокислотный состав соевой муки и пищевую ценность продукта
The effect of soybean germination on the amino acid composition of soy flour and the nutritional value of the product
Авторы: Аманова, Ш.С.
Раимбаева, Н.Т.
Ключевые слова: Көктеген бұршақтар
Бұршақ
Амин қышқылы
Дата публикации: 2018
Издатель: Алматы технологиялық университеті
Серия/номер: Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.7-10
Аннотация: Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5- 2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио- налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/119
ISSN: 2304-5683
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
9496.pdf207,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.