Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://hdl.handle.net/123456789/119
Название: | Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер |
Другие названия: | Влияние проращивания соевых бобов на аминокислотный состав соевой муки и пищевую ценность продукта The effect of soybean germination on the amino acid composition of soy flour and the nutritional value of the product |
Авторы: | Аманова, Ш.С. Раимбаева, Н.Т. |
Ключевые слова: | Көктеген бұршақтар Бұршақ Амин қышқылы |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Алматы технологиялық университеті |
Серия/номер: | Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.7-10 |
Аннотация: | Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5- 2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио- налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/119 |
ISSN: | 2304-5683 |
Располагается в коллекциях: | 1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
9496.pdf | 207,86 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.