Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1387
Название: Балалар тамақтануына ұсынылатын соя сүтін таңдау және дәлелдеу
Авторы: Джетписбаева, Б.Ш.
Матибаева, А.И.
Ключевые слова: Соя сүті
Тамақ
Тамақтандыру
Дата публикации: 2017
Издатель: Алматы технологиялық университеті
Серия/номер: МНПК;10 Наурыз,б.228-229
Аннотация: Ақуыздар балалардың тамақтануында ерекше орын алады. Ол гармондар мен ферментті жүйенің, тіндер мен органдардың қалыптасуы үшін қажетті негізі пластикалық материал. Тамақта ақуыздың жетіспеушілігі баланың өсуіне ми қыртыстарының функциясына әсер етеді, антиденелер мен гемоглобиннің төмендеуіне, эндокриндік темірдің жай жетілуіне әкеледі
Белки сои содержат весь состав незаменимых аминокислот и по своим функциональным, органолептическим и физико-химическим свойствам очень хорошо сочетаются с молочными белками. Они также относятся к категории так называемых диетических (обладающих особой биологической ценностью) белков.
Soy proteins contain all the essential amino acids composition and in terms of functionality, organoleptic and physico-chemical properties are very well combined with milk proteins. They also belong to the category of so-called dietary (having special biological value) proteins.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1387
Располагается в коллекциях:2. Технология продуктов питания

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Семей.pdf370,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.