Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/1472
Название: Қара бидай дәнінде амилолитикалық ферменттердің бөлінуін зерттеу
Авторы: Онгарбаева, Н.
Елеукенова, К.
Батырбаева, Н.
Нургожина, Ж.
Ключевые слова: Бидай
Зерттеу
Амилолитика
Дата публикации: 2018
Издатель: Алматы Технологиялық Университеті
Серия/номер: МНПК;
Аннотация: Қазіргі уақытта Қазақстандағы ең маңызды әрі уақыт талабы- ның сұранысына сай мәселенің бірі астық өндеу өнімінің тиімділігін қамта- масыз ету болып табылады. Дәнді астық дақылдарының ішінде күздік қара бидай – маңызды дақыл. Бұл жұмыста күздік қара бидай дәніндегі амило- литикалық ферменттердің таралуын зерттеу ұсынылды. Алынған деректерді талдау барысында дәннің әртүрлі бөліктерінде Құлау саны көрсеткіштерінің (ҚС) әр түрлі екені дәлелденді. Дәннің ұрықтық бөлігінде (ұшында) жоғары автолитикалық белсенділік байқалды. Қауыздану барысында қара бидайды ұн тартуға дайындауға әсер етуі мүмкін болғандықтан, бұл сәт маңызды бол- мақ. Жүргізілген зерттеулерге сәйкес, ұн сапасын тиісті қалыпқа келтіру үшін технологиялық процестерді тиімді пайдалану және дұрыс ұйымдастыру ба- рысында амилолитикалық ферменттер белсенділігін және ұтымды режимді қолдануды ескерген жөн.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1472
Располагается в коллекциях:1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2018 статья ННК 3. Батырбаева (pdf.io).pdf2,58 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.