Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/2139
Название: Сүт өнімдері өндірісінде суды дайындаудың заманауи жүйелері
Другие названия: Современные системы водоподготовки в производстве молочной продукции
Modern water treatment methods in the production of dairy products
Авторы: Алимарданова, М.К.
Хамзина, Ж.Б.
Ключевые слова: Сүт өнімі
Сүт
Су
Дата публикации: 2019
Издатель: Алматы технологиялық университеті
Серия/номер: Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.35-40
Аннотация: Бүгінгі күні суды өңдеудің технологиялық сызбасын жетілдіру талап етілуде. Мақалада сүт өнеркәсібі кәсіпорындарында су өңдеу жүйесінің негізгі мәселелерін зерттеу нәтижелері келтірілген. Сүт өнімдері өндірісінде перспективасы басым суды сүзудің механикалық, реагентті, тотықтырғыштық, адсорбциялық, ион алмасу әдістері, сондай-ақ мембраналық сүзу әдістері, су дайындауға арналған электродиализдік қондырғылар зерттелді. Әдістерді талдау суды өңдеу жүйелерінің кемшіліктерін анықтауға және оларды жетілдіру жолдарын ұсынуға мүмкіндік берді.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2139
ISSN: 2304-5681
Располагается в коллекциях:2. Технология продуктов питания

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Вестник 1, 2019 (Восстановлен) (1) (3)-35-40.pdf739,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.