Репозиторий АТУ

Насср жүйесі енгізілген ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындарда жартылай ысталған шұжық өнімдерінің сапасын зерттеу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Джумабекова, Г.Ш.
dc.contributor.author Ержигитов, Е.С.
dc.contributor.author Сериккызы, М.С.
dc.contributor.author Чендагулова, М.К.
dc.contributor.author Мамаева, Л.А
dc.contributor.author Зетбек, Г.С.
dc.date.accessioned 2019-05-17T05:45:55Z
dc.date.available 2019-05-17T05:45:55Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2304-5681
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2136
dc.description.abstract Бұл мақалада сиыр етінен жасалынған ет өнімдерін өндіру бойынша ғылыми зерт-теулердің нәтижелері көрсетілген. Дәрумендер, амин қышқылдары, органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері зерттелді. Талдау нәтижелері көрсеткендей, зерттелінген ет өнімдерінің көрсеткіштері шекті рұқсат етілген концентрация мөлшерінен асқан жоқ, яғни санитарлық талаптарға сай. Сондықтан, НАССР жүйесін өндіріске енгізу жоғары сапаға жетудің бірден-бір жолы болып табылады. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье представлены результаты научных исследований по производству мясной продукции из говядины. Исследованы витамины, аминокислоты, органолептические и физико-химические показатели. Результаты анализа показывают, что исследованные по-казатели во всех образцах не превышали предельно допустимых концентраций, установлен-ных требованиям СанПиН. Таким образом, внедрение системы НАССР в производство яв-ляется одним из способов достижения высокого качества.
dc.description.abstract This article presents the results of scientific research on the production of meat products from beef. Vitamins, amino acids, organoleptic and physico-chemical parameters were investigated. The results of the analysis show that the studied parameters in all samples did not exceed the maximum permissible concentrations established by the requirements of the sanitary rules and norms. Thus, the introduction of the HACCP system into production is one of the ways to achieve high quality.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.16-20
dc.subject НАССР ru_RU
dc.subject Ет ru_RU
dc.subject Шұжық ru_RU
dc.title Насср жүйесі енгізілген ет және ет өнімдерін өндіретін кәсіпорындарда жартылай ысталған шұжық өнімдерінің сапасын зерттеу ru_RU
dc.title.alternative Исследование качества полукопченных колбас на предприятиях по производству мяса и мясной продукции с внедренной системой насср ru_RU
dc.title.alternative Investigation of the quality of semi-smoкed sausages in the haccp system integrated by enterprises on the manufacture of meat and meat production ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись