Репозиторий АТУ

Балық шикізатының сапасын аспаптық бағалау

Show simple item record

dc.contributor.author Матеева, А.Е.
dc.contributor.author Уажанова, Р.У.
dc.contributor.author Кучменко, Т.А.
dc.contributor.author Шахов, С.В.
dc.contributor.author Куцова, А.Е.
dc.contributor.author Кучменко, А.М.
dc.date.accessioned 2019-04-11T06:05:06Z
dc.date.available 2019-04-11T06:05:06Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1255
dc.description.abstract Импорттық балық шикізатының жалған жасалуы жағдайларының жиілеп кетуіне байланысты,балық шикізатының сапасын, оның технологиялық жарамдылығын бағалаудың, жоғары тұтынушылық бағалауларды қамтамасыз етудің және шикізат пен шығарылатын өнім сапасын бақылау жүйесін жасаудың ғылыми негізделінген тәсілдері ерекше мәнге ие болып отыр. Өнім сапасын бағалауда өте ыңғайлы, жылдам және қарапайым әдіс -органолептикалық (сенсорлы) әдіс болып табылады. Барлық сенсордың жаппай максималды баға беруінің «визуалды таңбасы» пішініне қарап, үлгінің бетіндегі тепе-теңдіктегі газ фазасының химиялық құрамындағы айырмашылықтарды жылдам, әрі дәл анықтауға болады. Импорттық балық шикізатының жалған жасалуы жағдайларының жиілеп кетуіне байланысты,балық шикізатының сапасын, оның технологиялық жарамдылығын бағалаудың, жоғары тұтынушылық бағалауларды қамтамасыз етудің және шикізат пен шығарылатын өнім сапасын бақылау жүйесін жасаудың ғылыми негізделінген тәсілдері ерекше мәнге ие болып отыр. Өнім сапасын бағалауда өте ыңғайлы, жылдам және қарапайым әдіс -органолептикалық (сенсорлы) әдіс болып табылады. Барлық сенсордың жаппай максималды баға беруінің «визуалды таңбасы» пішініне қарап, үлгінің бетіндегі тепе-теңдіктегі газ фазасының химиялық құрамындағы айырмашылықтарды жылдам, әрі дәл анықтауға болады. ru_RU
dc.description.abstract В связи с участившимися случаями фальсификации импортного рыбного сырья особое значение приобретают научно обоснованные подходы к оценке качества рыбного сырья, его технологической пригодности, обеспечении высоких потребительских оценок и разработки системы контроля качества сырья и выпускаемой продукции. Для оценки качества продукции очень удобным, быстрым и простым является органолептический (сенсорный) метод. По форме фигуры «визуального отпечатка» максимальных откликов всех сенсоров в массиве возможно быстро и точно установить различия в химическом составе равновесной газовой фазы над пробами.
dc.description.abstract In connection with the become frequent cases of falsification of the import of fish raw material is of special importance scientifically sound approaches to assessing the quality of fish raw material, its technological suitability, ensuring high customer evaluations and develop a system of quality control of raw materials and manufactured products. To assess the quality of products is very convenient, easy and fast it is organoleptic (sensory) method. The shape of the figure of "visual fingerprint" of the maximum responses of all sensors in the array it is possible to quickly and accurately establish differences in the chemical composition of the equilibrium gas phase above the samples.
dc.publisher Алматы Технологиялық Университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries МНПК;2018
dc.subject Балық ru_RU
dc.subject Сапа ru_RU
dc.title Балық шикізатының сапасын аспаптық бағалау ru_RU
dc.title.alternative Инструментальная оценка качества рыбного сырья ru_RU
dc.title.alternative Instrumental assessment of quality of fish raw material ru_RU
dc.type Other ru_RU


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account