Репозиторий АТУ

Қара бидай дәнінде амилолитикалық ферменттердің бөлінуін зерттеу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Онгарбаева, Н.
dc.contributor.author Елеукенова, К.
dc.contributor.author Батырбаева, Н.
dc.contributor.author Нургожина, Ж.
dc.date.accessioned 2019-04-15T08:10:01Z
dc.date.available 2019-04-15T08:10:01Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1472
dc.description.abstract Қазіргі уақытта Қазақстандағы ең маңызды әрі уақыт талабы- ның сұранысына сай мәселенің бірі астық өндеу өнімінің тиімділігін қамта- масыз ету болып табылады. Дәнді астық дақылдарының ішінде күздік қара бидай – маңызды дақыл. Бұл жұмыста күздік қара бидай дәніндегі амило- литикалық ферменттердің таралуын зерттеу ұсынылды. Алынған деректерді талдау барысында дәннің әртүрлі бөліктерінде Құлау саны көрсеткіштерінің (ҚС) әр түрлі екені дәлелденді. Дәннің ұрықтық бөлігінде (ұшында) жоғары автолитикалық белсенділік байқалды. Қауыздану барысында қара бидайды ұн тартуға дайындауға әсер етуі мүмкін болғандықтан, бұл сәт маңызды бол- мақ. Жүргізілген зерттеулерге сәйкес, ұн сапасын тиісті қалыпқа келтіру үшін технологиялық процестерді тиімді пайдалану және дұрыс ұйымдастыру ба- рысында амилолитикалық ферменттер белсенділігін және ұтымды режимді қолдануды ескерген жөн. ru_RU
dc.publisher Алматы Технологиялық Университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries МНПК;
dc.subject Бидай ru_RU
dc.subject Зерттеу ru_RU
dc.subject Амилолитика ru_RU
dc.title Қара бидай дәнінде амилолитикалық ферменттердің бөлінуін зерттеу ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись