Репозиторий АТУ

Browsing 1. Факультет пищевых технологий by Subject "pasta"

Browsing 1. Факультет пищевых технологий by Subject "pasta"

Sort by: Order: Results:

  • Машанова, Н.С.; Мухамбетов, Г.М.; Каримова, Г.К.; Ниязбекова, Р.К.; Сатаева, Ж.И.; Смагулова, М.Е.; Ибжанова, А.А. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Бұл мақалада жоғары сапалы бидай ұнтағын зығыр күнжарасымен ішінара алмастыру арқылы алынған макарон өнімдерінің сапалық көрсеткіштері қарастырылады. Себебі, зығыр күнжарасының энергетикалық құндылығы жоғары, құрамы ...
  • Саидов, А.М.; Калитка, Д.А.; Жилкишинова, А.М.; Жангабылова, Н.Д. (Алматы технологиялық университеті, 2023-3)
    Әлемнің барлық дерлік елдерінде тағамдық құндылығы жоғары өнімдерді өндірумен байланысты бағыттардың қарқынды дамуы байқалады. Ең танымал тағамдардың бірі - макарон өнімдері, олар әлем халқы арасында кең сұранысқа ие ...
  • Оспанов, Ә.Ә.; Тимурбекова, А.Қ.; Нұрдан, Д. (Алматы технологиялық университеті, 2023-1)
    Мақалада толық түрде ұнтақталған көп дәнді шикізаты негізінде дәстүрлі емес макарон өнімдерін өндіруге арналған қамырдың реологиялық сипаттамаларының көрсеткіштерін зерттеу нәтижелері берілген. Зерттеудің негізгі мақсаты ...
  • Каримова, Г.К.; Машанова, Н.С.; Мухамбетов, Г.М.; Ниязбекова, Р.К.; Смагулова, М.Е.; Сатаева, Ж.И.; Ибжанова, А.А. (Алматы технологиялық университеті, 2023-4)
    Бұл мақалада макарон өнімдерін өндірудегі майлы күнжараның құрылым қасиеттері қарастырылады. Зерттеулер жүргізу кезінде жоғары сұрыпты бидайды асқабақ, соя, жержаңғақ, күнбағыс және зығыр күнжарасын ішінара ауыстыру ...
  • Каримова, Г.К.; Ниязбекова, Р.К.; Negim, El-sayed (Алматинский Технологический Университет, 2023-1)
    В данной статье рассматриваются показатели качества макаронных изделий, полученных путем частичной замены крупки пшеничной высшего сорта пшеном шлифованным 3,8% (от общей массы теста с учетом воды). Добавление пшена связано ...
  • Саидов, А.М.; Калитка, Д.А.; Молдахметова, З.К.; Екатеринская, Е.М.; Жангабылова, Н.Д.; Балгужинова, Ж.Е. (Алматы технологиялық университеті, 2022-4)
    Салауатты өмір салты өзінің танымалдылығының шыңында, сондықтан өндірушілерді салауатты және теңдестірілген тамақтану принциптеріне сәйкес келетін жаңа өнімдерді жасау қызықтырады. Макарон өнімдері көптеген елдердің ...

Search DSpace


Browse

My Account