Репозиторий АТУ

Шырын өндіруде қауынның реологиялық қасиеттерін зерттеу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Ержанова, М.Е.
dc.contributor.author Еркебаев, М.Ж.
dc.contributor.author Мамаева, Л.А.
dc.contributor.author Джунисбеков, М.Ш.
dc.contributor.author Байысбаева, М.П.
dc.date.accessioned 2019-03-18T07:48:28Z
dc.date.available 2019-03-18T07:48:28Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/210
dc.description.abstract Жұмыс қауынның реологиялық касиеттерін зерттей отырып, қауыннан сапалы шырын алатын эксперименталды стенд құрастыруды зерттеуге арналған. Шырын өндіру барысында олардың реологиялық қасиеттерін есепке ала отырып, қауын бөліктерінің дефомациялану үрдісі зерттеледі. Жұмыстың ғылыми жаңалығы пресстеу үрдісінің негізгі көрсеткіштерін анықтайтын қауынның реологиялық қасиеттері анықталды, динамикалық қысым көрсетілгенде шырынның бөлінуінің жоғарылауы, көлемді және циклдық қысым көрсетілгенде пресстеу үрдісінінің заңдылығы анықталды. Зерттеу нәтижелері қауын шырынын алу үшін жаңа технологиялық жабдықтардың типін жасауға қажет деп табылады. ru_RU
dc.description.abstract Статья посвящена исследованию экспериментального стенда для получения качест- венного сока из дыни на основании изучения реологических свойств продуктов в процессе получения сока из дыни. Изучается процесс деформирования кусков дыни с учетом их реоло- гических характеристик при производстве соков. Научная новизна работы заключается в исследовании и определении реологических свойств дыни, определяющих основные показа- тели процесса прессовки. Установлено, что при динамическом нагружении повышается эффективность выделения сока и определены закономерности процесса прессования дыни в условиях объемного и циклического нагружения. Резул ьтаты исследования могут быть использованы при создании нового типа технологического оборудования для получения сока из дыни.
dc.description.abstract The articleis sanctified to research of experimental stand forthe receipt of quality juice from a m elon on the basis of studyof реологических properties of foods in the process ofreceipt of juice from a melon. We study the deformation of melon pieces with regard to their rheological properties in the production of sokov. Nauchnaya novelty of work consists in the study and determination of rheological properties of melon, defining the main parameters of the process of pressing, found that under dynamic loading increases the efficiency of release of juice and identified patterns of the pressing process in a melon volume and cyclic loading. The results of the study need to create a new type of technological equipment for production of juice melon.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.subject Сок ru_RU
dc.subject Дыня ru_RU
dc.title Шырын өндіруде қауынның реологиялық қасиеттерін зерттеу ru_RU
dc.title.alternative Изучение реологических характеристик дыни при производстве соков ru_RU
dc.title.alternative Improving the mechanical process line for the production of melons ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись