Репозиторий АТУ

Жұмсақ бидайдың әртүрлі класстарынан ашытқысыз нан алу әдестері

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Изтаев, А.
dc.contributor.author Якияева, М.А.
dc.contributor.author Турсунбаева, Ш.А.
dc.contributor.author Маемеров, М.М.
dc.contributor.author Жауантай, И.
dc.date.accessioned 2020-01-21T05:25:32Z
dc.date.available 2020-01-21T05:25:32Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2176
dc.description.abstract Мақалада жұмсақ бидайдың 3 және 4 класстарынан алынган нанның сапалық көрсет- кіштеріне ионозондалган судың әсері зерттелген. Нәтижесінде, иондалган су нанның көлемі мен кеуектілігін арттыруга, ақуыз мен крахмалдың мөлшерін жогарылатуга ықпал ететін- дігі анықталды. Иондалган сумен жұмсақ бидайдың төменгі класстарынан алынган нан дәстүрлі әдіспен дайындалган нанга қараганда жақсы сапага ие екендігі дәлелденді. ru_RU
dc.description.abstract В статье исследовано влияние ионоозонированной воды на качественные показатели хлеба, полученного из 3 и 4 класса мягкой пшеницы. В результате было установлено, что ионоозонированная вода способствует повышению объема, пористости хлеба, увеличивает содержание белка и крахмала. Доказано, что хлеб, полученный из низких классов мягкой пшеницы с ионоозонированной водой, имеет лучшее качество по сравнению с хлебом, приготовленным традиционным способом.
dc.description.abstract The article examines the effects of ion-ozonized water on the quality indicators of bread obtained from classes 3 and 4 of soft wheat. As a result, it was found that ion-ozonated water contributes to an increase in the volume, porosity of bread, increases the content of protein and starch. It is proved that bread obtained from low classes of soft wheat with ion-ozonated water has better quality than bread prepared by the traditional method.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;2019.№3,б.34-41
dc.subject Бидай ru_RU
dc.subject Астық ru_RU
dc.subject Ионоозон ru_RU
dc.subject Су ru_RU
dc.subject Зерно ru_RU
dc.subject Grain ru_RU
dc.subject Ions ru_RU
dc.subject Water ru_RU
dc.subject Grade ru_RU
dc.title Жұмсақ бидайдың әртүрлі класстарынан ашытқысыз нан алу әдестері ru_RU
dc.title.alternative Методы получения бездрожжевого хлеба из разных классов мягкой пшеницы ru_RU
dc.title.alternative Methods of producing with out yeast bread from different classes of soft wheat ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись