Репозиторий АТУ

Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Машанова, Н.С.
dc.contributor.author Смагулова, М.Е.
dc.contributor.author Азимова, С.Т.
dc.contributor.author Сатаева, Ж.И.
dc.date.accessioned 2020-12-15T19:08:50Z
dc.date.available 2020-12-15T19:08:50Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2261
dc.description.abstract Мақалада қант диабетімен ауыратын және лактозаны көтере алмаушылығы бар адамдар үшін пайдалы бадам сүтінен балмұздақ алу технологиясы қарастырылады. Жұмыс барысында бадам сүтінің және жаңа дайын өнімнің, физика-химиялық құрамы анықталды. Ұсынылған жаңа өнімде, рецептурада көп мөлшерде адам ағзасына зиян келтіретін қант жоқ, дәмдік қасиеттерді беру үшін бай дәрумен-минералды құрамы, емдік қасиеттері және жоғары қоректік құндылығы бар финиктер қосылған. ru_RU
dc.description.abstract В статье рассматривается технология получения мороженого из миндального молока, полезного для людей, страдающих сахарным диабетом, и для тех, у кого есть непереносимость лактозы. В ходе исследования определен физико-химический состав миндального молока и нового готового продукта. В предлагаемом новом продукте в рецептуре отсутствует сахар, в больших количествах наносящий вред организму человека, для придания вкусовых свойств добавлены финики, обладающие богатым витаминно-минеральным составом, лечебными свойствами и высокой питательной ценностью.
dc.description.abstract The article discusses the technology of obtaining ice cream from almond milk, which is useful for people with diabetes and who have lactose intolerance. The study determined the physical and chemical composition of almond milk and the new finished product. In the proposed new product, there is no sugar in the recipe, which is harmful to the human body in large quantities.dates with a rich vitamin and mineral composition, medicinal properties and high nutritional value are added to give the taste properties.
dc.publisher Алматы технологиялық университетінің хабаршысы ru_RU
dc.relation.ispartofseries 2020. №3;84-89 б.
dc.subject балмұздақ, бадам, органолептиткалық бақылау, рецептура, құрма жемісі ru_RU
dc.title Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы ru_RU
dc.title.alternative Разработка новой технологии получения мороженого из миндального молока ru_RU
dc.title.alternative The development of new technologies of obtaining ice cream from almond milk ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись