Репозиторий АТУ

Өсімдік сүтін өндіруге арналған шикізатты таңдау негіздемесі

Show simple item record

dc.contributor.author Хастаева, А.Ж.
dc.contributor.author Омаралиева, А.М.
dc.contributor.author Бектурганова, А.А.
dc.contributor.author Кабдолова, А.М.
dc.date.accessioned 2022-05-03T05:38:18Z
dc.date.available 2022-05-03T05:38:18Z
dc.date.issued 2021-4
dc.identifier.citation Алматы технологиялық университетінің хабаршысы ru_RU
dc.identifier.issn 2304-5684
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2313
dc.description.abstract Мақалада «И.Жахаев атындағы Қазақ күріш шаруашылығы ҒЗИ» ЖШС-нің «Сыр сылуы», «Айкерім», «Маржан» селекциялық сұрыптарындағы күріштің сапасын зерттеу нәтижелері ұсынылған. Зерт-теу барысында күріш үлгілері физика-химиялық, биохимиялық, технологиялық қасиеттері мен қауіп-сіздік көрсеткіштері бағаланды. Барлық зерттелген күріш дәндерінің үлгілері қауіпсіздік көрсеткіші бойынша «Астық қауіпсіздігі туралы» Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарына сәйкес келеді. Осы ғылыми зерттеу жұмыстарын іске асырудың нәтижесі халықтың дұрыс және қауіпсіз тамақтануы үшін сусындардың ассортиментін кеңейту болып табылады. ru_RU
dc.description.abstract В статье представлены результаты исследования качества риса селекционных сортов «Сыр сылуы», «Айкерiм», «Маржан» ТОО «Казахский НИИ рисоводства им И. Жахаева». В ходе исследования образцов риса были оценены физико-химические, биохимические, технологические свойства и показатели безопасности. Все исследуемые образцы рисовых зерен по показателю безопасности соответствуют требованиям Технического Регламента Таможенного Союза «О безопасности зерна». Результатом реализации данного НИР станет расширение ассортимента напитков для здорового и безопасного питания населения.
dc.description.abstract The article presents the results of a study of the quality of rice of breeding varieties "Syr syluy", "Aikerim", "Marzhan" LLP "Kazakh Rice Research Institute named after I. Zhakhaev". During the study, rice samples were evaluated physico-chemical, biochemical, technological properties and safety indicators. All the studied samples of rice grains in terms of safety meet the requirements of the Technical Regulations of the Customs Union "On grain safety". The result of the implementation of this research will be the expansion of the range of beverages for healthy and safe nutrition of the population
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries 2021-№4;б.53-57;;
dc.subject Күріш ru_RU
dc.subject Астық сапасының белгілері ru_RU
dc.subject Ақуыз ru_RU
dc.subject Май ru_RU
dc.subject Рис ru_RU
dc.subject Признаки качества зерна ru_RU
dc.subject Белок ru_RU
dc.subject Жир ru_RU
dc.subject Rice ru_RU
dc.subject Signs of grain quality ru_RU
dc.subject Protein ru_RU
dc.subject Fat ru_RU
dc.subject Safety ru_RU
dc.title Өсімдік сүтін өндіруге арналған шикізатты таңдау негіздемесі ru_RU
dc.title.alternative Обоснование выбора сырья для производства растительного молока ru_RU
dc.title.alternative Justification of the choice of raw materials for the production of vegetable milk ru_RU
dc.type Other ru_RU


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account