Репозиторий АТУ

Транс май құрамы төмендетілген жартылай ысталған шұжыққа арналған тураманың физика-химиялық көрсеткіштері

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Игенбаев, А.К.
dc.contributor.author Амирханов, Ш.А.
dc.contributor.author Оспанкулова, Г.Х.
dc.contributor.author Темирова, И.Ж.
dc.contributor.author Альдиева, А.Б.
dc.date.accessioned 2022-11-15T04:07:52Z
dc.date.available 2022-11-15T04:07:52Z
dc.date.issued 2022-3
dc.identifier.citation Алматы технологиялық университетінің хабаршысы ru_RU
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2373
dc.description.abstract Бұл мақалада транс май қышқылдары төмендетілген жартылай ысталған шұжыққа арналған ет турамасының физика-химиялық көрсеткіштерін зерттеудің нәтижелері көрсетілген. ҰС ЖШС 40793097-05-2015 негізінде жасалған жартылай ысталған шұжыққа арналған моделді тураманың физика-химиялық көрсеткіштері бақылау үлгісімен салыс-тырғанда рН мәні 0,07-ге (сілтілік ортаға) және ылғал байланыстырғыш қасиеті 5,3%-ға артқандығы жайлы мәліметтер келтірілген. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье представлены результаты исследования физико-химических показателей мясного фарша для полукопченой колбасы с пониженным содержанием транс-жирных кислот. Приведены данные о том, что физико-химические показатели модельного фарша для полукопченых колбас, изготовленного на основе стандарта НК ТОО 40793097-05-2015 по сравнению с контрольным образцом изменились: щелочная среда рН и влагосвязывающие свойства увеличились на 0,07% и 5,3% соответственно.
dc.description.abstract This article presents the results of a study of the physico-chemical parameters of minced meat for semismoked sausage with a reduced content of trans fatty acids. The data are presented that the physico-chemical parameters of the model minced meat from semi-smoked sausages made on the basis of the standard NC LLP 40793097-05-2015 compared with the control sample, the alkaline medium pH and moisture-binding properties increased by 0.07% and 5.3%, respectively.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries 2022-№3;б.102-107;;
dc.subject Ет ru_RU
dc.subject Май ru_RU
dc.subject Шұжық ru_RU
dc.subject Олеогель ru_RU
dc.subject Транс май қышқылдары ru_RU
dc.subject Жартылай ысталған шұжық ru_RU
dc.subject мясной фарш ru_RU
dc.subject трансжирные кислоты ru_RU
dc.subject полукопченая колбаса ru_RU
dc.subject minced meat ru_RU
dc.subject trans fatty acids ru_RU
dc.subject semi-smoked sausage ru_RU
dc.subject physico-chemical parameters ru_RU
dc.subject oleogel ru_RU
dc.title Транс май құрамы төмендетілген жартылай ысталған шұжыққа арналған тураманың физика-химиялық көрсеткіштері ru_RU
dc.title.alternative Физико-химические показатели фарша для полукопченой колбасы со сниженным содержанием трансжира ru_RU
dc.title.alternative Physico-chemical parameters of minced meat for semi-smoked sausage with a reduced trans fat content ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись