Репозиторий АТУ

Тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары композитті құрамнан дайындалатын бидай нанының сапасын анықтау

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Байысбаева, М.П.
dc.contributor.author Изембаева, А.К.
dc.date.accessioned 2019-03-19T05:39:02Z
dc.date.available 2019-03-19T05:39:02Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/251
dc.description.abstract Бұл мақалада бүтін тартылған ұннан композит негізінде толық құнды нан алудың әдісі келтірілген. Алынған нәтижелер бойынша зерттеу нысаны ретінде композит негізінде таңдал-ған дәнді-бұршақ дақылдарынан бүтін ұнтақталған ұндарды мен жақсартқыш қолданғанда дайын өнімнің сапалық көрсетіштері мен тағамдық құндылығының жоғарлағаны анықталды. Зерттеу нысанында 20% глютен қосылған маш, арпа, қарақұмық қоспасы қосылған дайын нанның ақуыз мөлшері 17,5 %, майдың мөлшері 46,4%, көмірсулар мөлшері 42,3% жоғарылағаны анықталды. Нанның құрамында дәрумендердің таралу мөлшері 40,1%, минералдық құрамы екі есе өскендігі анықталды. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье приведен способ получения полноценного хлеба из цельносмолотого зерна на основе композитной муки. Полученные результаты доказывают целесообразность исполь-зования выбранного объекта исследования композитной смеси из цельносмолотых злаковых культур для улучшения качества и повышения пищевой ценности хлеба. Исследованием было установлено, что в приготовленном готовом хлебе из смеси 20% глютена, ячменя, гречихи увеличилось содержание белка на 17,5%, жира на 46,4% углеводов на 42,3%. Было обнаружено, что содержание витаминов в хлебе увеличилось на 40,1%, а минераль-ный состав увеличился в два раза.
dc.description.abstract In this article, a method of obtaining a full-fledged bread from whole-grain grains based on composite flour is given. The obtained results prove the expediency of using the selected object of investigation of a composite mixture of whole-grain cereals to improve the quality and increase the nutritional value of bread. The study found that in the prepared ready-made bread from the mixture of 20% gluten, barley, buckwheat, the protein content increased by 17.5%, fat by 46.4% carbohydrates by 42.3%. It was found that the content of vitamins in bread increased by 40.1%, and the mineral composition increased twofold.
dc.publisher Алматинский Технологический Университет ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы.;2017. №3. с.33-39
dc.subject Бидай ru_RU
dc.title Тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары композитті құрамнан дайындалатын бидай нанының сапасын анықтау ru_RU
dc.title.alternative Определение качества пшеничного хлеба повышенной пищевой и биологической ценности из композитного состава ru_RU
dc.title.alternative Determination of the quality of wheat bread of high food and biological values from composite composition ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Просмотр

Моя учетная запись