Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Узаков, Я.М. | |
dc.contributor.author | Таева, А.М. | |
dc.contributor.author | Матибаева, А.И. | |
dc.contributor.author | Қойшыбай, Ж. | |
dc.date.accessioned | 2019-04-12T08:11:33Z | |
dc.date.available | 2019-04-12T08:11:33Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1383 | |
dc.description.abstract | Ет өнеркәсібінің дәстүрлі өнімдеріне өсімдік шикізатын қоса отырып, функционалды та-мақтануға арналған құрамы жануар белогына бай өнімдер жасау бағыты белсенді дамып келеді. Себебі қазіргі таңда салауатты өмір салтына көшу, өз денсаулығына жауапкершілікпен қарау алдыңғы орында тұр. Адам ден-саулығы көбіне оның тамақтануына байланысты. Дұрыс тамақтанудың негізгі көрсеткіші ол барлық тамақ ком-поненттерінің дұрыс қатынас пен көлемде ағзаға жеткізілу. Сондықтан ет индустриясы адам денсаулығын сақ-тау үшін құрамына өсімдіктер қосу арқылы дәрумендер мен микроэлементтерге бай өнімдер шығаруға бағыт-талған. Сол себепті ет өндіру өнеркәсібінің перспективалық және қарышты дамып жатқан бағыттарының бірі жылқы етінен, құрамы ақуыз, май, дәрумендер және микроэлементтерге бай өнімдер рецептурасы мен техно-логиясын жасап шығару. | ru_RU |
dc.description.abstract | Разработка технологий мясных продуктов с использованием растительного сырья становится все больше актуальной в ненышнее время. Потому что, в данное время потребители все больше уделяет место здоровому питанию. А здоровье человека как известно напрямую связано с тем что он употребляет в пищу. Поэтому в мясной индустрии все большее применение находят различные растительные добавки для улучше-ния показателей пищевой и биологической ценностей. В данной статье приведены данные по разработке тех-нологии национальных мясных продуктов из конины с использованием растительного сырья. Которые улуч-шают физико-химические показатели продукта, что позволяет считать данный продукт продуктом функцио-нального назначения. | |
dc.description.abstract | Development of technology of meat products using vegetable raw materials becomes more and more relevant. Because, at this time, consumers are increasingly paying place a healthy diet. A human health as it is known is directly related to the fact that he eats. Therefore, in the meat industry are becoming more and more different herbal supplements to improve performance of food and biological value. This article presents data on the development of na-tional technology of meat products from horse meat with vegetable raw materials. Which improves the physical and chemical characteristics of the product, which makes this product a functional purpose product. | |
dc.publisher | Алматинский технологический университет | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Вестник КазНИТУ;№4 б.411-416 | |
dc.subject | Сиыр еті | ru_RU |
dc.subject | Ет | ru_RU |
dc.subject | Ұлттық тағам | ru_RU |
dc.subject | Өсімдік | ru_RU |
dc.subject | Қоспа | ru_RU |
dc.title | Өсімдік композициясын қолданып сиыр етінен жасалған пісіріліп-ысталған өнімнің сапалық көрсеткіштерін зерттеу | ru_RU |
dc.title.alternative | Research of qualitative indicators of boiled-smoked meat product from beef with the use of herbal compositions | |
dc.title.alternative | Исследование качественных показателей варено-копченого мясного продукта из говядины с ис-пользованием растительных композиций | |
dc.type | Other | ru_RU |