dc.contributor.author |
Узаков, Я.М. |
|
dc.contributor.author |
Таева, А.М. |
|
dc.contributor.author |
Макангали, К.К. |
|
dc.contributor.author |
Бекенова, Ж. |
|
dc.date.accessioned |
2019-04-12T08:17:33Z |
|
dc.date.available |
2019-04-12T08:17:33Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1385 |
|
dc.description.abstract |
Мақалада ақуыз-май эмульсиясын қолданып түйе етінен жасалған шұжық технологиясы көрсетілген. Зертеулер нәтижесінде ақуыз-май эмульсиясы қосылып жасалған түйе етінен ысталып- пісірілген шұжық өнімінің тағамдық құндылығы артқанын көреміз. Осыған байланысты ет өнеркәсібінде ақуыз-май эмульсиясын қолдану дайын ет өнімндерінің сапасын арттыру, тағамдық құндылығын жоғарылату мүмкіндігін береді. Елімізде дәстүрлі емес ет шикізат көздерін қолдану мүмкіндігі карастырылып жатыр |
ru_RU |
dc.description.abstract |
В настоящей статье приведена технология национального варено-копченого продукта из вер-блюжатины с применением белково-растительной эмульсии. Расматривается применение нетрадиционных ви-дов мясного сырья в мясной промышленности, в частности мясные продукты из верблюжатины. |
|
dc.description.abstract |
This article describes the technology of national cooked smoked products from camel with protein and vegetable emulsion. It is risen application of non-traditional raw meat in the meat industry, in particular meat prod-ucts from camel. |
|
dc.publisher |
Алматы технологиялық университеті |
ru_RU |
dc.relation.ispartofseries |
Вестник КазНИТУ;№4 с.407-411 |
|
dc.subject |
Ет |
ru_RU |
dc.subject |
Ұлттық тағам |
ru_RU |
dc.subject |
Шұжық |
ru_RU |
dc.subject |
Түйе еті |
ru_RU |
dc.title |
Ұлттық тағамдар жасау технологиясында дәстүрлі емес ет шикізаттарын қолдану |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Разработка технологии национальных продуктов из нетрадиционных видов мясного сырья |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Development of technology for national products of camel meat |
ru_RU |
dc.type |
Other |
ru_RU |