Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Узаков, Я.М. | |
dc.contributor.author | Таева, А.М. | |
dc.contributor.author | Макангали, К.К. | |
dc.contributor.author | Бекенова, Ж. | |
dc.date.accessioned | 2019-04-12T08:17:33Z | |
dc.date.available | 2019-04-12T08:17:33Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1385 | |
dc.description.abstract | Мақалада ақуыз-май эмульсиясын қолданып түйе етінен жасалған шұжық технологиясы көрсетілген. Зертеулер нәтижесінде ақуыз-май эмульсиясы қосылып жасалған түйе етінен ысталып- пісірілген шұжық өнімінің тағамдық құндылығы артқанын көреміз. Осыған байланысты ет өнеркәсібінде ақуыз-май эмульсиясын қолдану дайын ет өнімндерінің сапасын арттыру, тағамдық құндылығын жоғарылату мүмкіндігін береді. Елімізде дәстүрлі емес ет шикізат көздерін қолдану мүмкіндігі карастырылып жатыр | ru_RU |
dc.description.abstract | В настоящей статье приведена технология национального варено-копченого продукта из вер-блюжатины с применением белково-растительной эмульсии. Расматривается применение нетрадиционных ви-дов мясного сырья в мясной промышленности, в частности мясные продукты из верблюжатины. | |
dc.description.abstract | This article describes the technology of national cooked smoked products from camel with protein and vegetable emulsion. It is risen application of non-traditional raw meat in the meat industry, in particular meat prod-ucts from camel. | |
dc.publisher | Алматы технологиялық университеті | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Вестник КазНИТУ;№4 с.407-411 | |
dc.subject | Ет | ru_RU |
dc.subject | Ұлттық тағам | ru_RU |
dc.subject | Шұжық | ru_RU |
dc.subject | Түйе еті | ru_RU |
dc.title | Ұлттық тағамдар жасау технологиясында дәстүрлі емес ет шикізаттарын қолдану | ru_RU |
dc.title.alternative | Разработка технологии национальных продуктов из нетрадиционных видов мясного сырья | ru_RU |
dc.title.alternative | Development of technology for national products of camel meat | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |