Разработана технология, рецептура продукта (изделия) на мясной основе (филе кур - 50% и мясо баранины - 50%) с растительной добавкой (мука из топинамбура - 10%). Представлены результаты исследований, которые характеризуют качество функционального продукта (изделия): - масса (выход), ВУС, рН, пищевая ценность, АКС, кремний и другие. По рузультатам дегустации функциональной продукции (изделия) образец 2 получил высокую оценку - отлично и рекомендован для использования в предприятиях общественного питания.
Ет негізінде (тауық еті – 50% және қой еті- 50%) 10% топинамбур ұнының өсімдік қоспасын қосып, өнімнің рецептурасы мен технологиясы жасалған. Функционалды өнімдер-дің сапасын сипаттайтын зерттеулердің қорытындысы көрсетілген: масса (шығымы), ылғал ұстаушы қабілеті, рН, тағамдық құндылығы, аминоқышқылды құрамы, кремний және т.б. Функционалды өнімдерді дегустациялау қорытындысы бойынша 2 сынама өте жоғары бағаға ие болды және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қолдануға ұсынылды.
The technology, the formulation of the product based on meat (chicken fillet - 50% meat and mutton - 50%) with the addition of a plant (Jerusalem artichoke flour - 10%). The results of studies that characterize the quality of a functional product: weight (yield), moisture-retaining properties, pH, nutritional value, AKC, silicon, etc.. As a result of tasting functional products sample 2 was commended - excellent and recommended for use in catering enterprises.