Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Якияева, М.А. | |
dc.contributor.author | Жакатаева, А.Н. | |
dc.contributor.author | Изтаев, А.И. | |
dc.contributor.author | Маемеров, М.М. | |
dc.contributor.author | Мулдабекова, Б.Ж. | |
dc.date.accessioned | 2020-12-15T11:25:13Z | |
dc.date.available | 2020-12-15T11:25:13Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.issn | 2304-5683 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2247 | |
dc.description.abstract | Мақала мектеп жасына дейінгі және мектеп жасындағы балаларға арналған функционалдық қасиеттері бар ет қосылған өнімдерді зерттеуге арналған. Cапалы ет өнімін жасау бойынша ингредиенттік құрамның үйлесушілілігін ескеріп зерттеулер жүргізілді. Өндірістің технологиясы құрастырылып, өнімнің рецептурасы жасалынып, микробиологиялық көрсеткіштер, сапалық көрсеткіштер анықталып, өндірістік анықтаудан өткізілді. Әзірленген паштеттер отандық өндірістің табиғи биологиялық корректорымен (ТБК) байытылған, ТБК оларды бағытталған әрекет үшін қажетті микронутриенттермен байытады: құс еті қосылған кальциймен байытылған паштет. «Құс етінен жасалған паштет» консервілеріндегі микробиологиялық зерттеулерге сәйкес мезофильді аэробты және факультативтіанаэробты микроорганизмдер саны (МАФАнМС) сенімділік аралығынан аспайды, 6,6 х 102 КОЕ/г құрайды. | |
dc.description.abstract | The article is devoted to the study of meat-added products with functional properties for children of pre-school and school age. Studies were carried out taking into account the combination of the ingredient composition to create quality meat products. The production technology has been developed, the product formulation has been developed, microbiological indicators, qualitative indicators have been determined, and production testing has been carried out. The developed pates are enriched with natural biological corrector (NBC) of domestic production, NBC enrich them with micronutrients necessary for directed action: pate enriched with calcium with the addition of poultry meat. According to microbiological studies in preserves «Poultry meat pate»,quantity of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (QMAFAnM) does not exceed the confidence interval, is 6,6 x 102 CFU/g. | |
dc.description.abstract | Статья посвящена исследованию продуктов с добавлением мяса, обладающих функциональными свойствами для детей дошкольного и школьного возраста. Проведены исследования с учетом сочетаемости ингредиентного состава по созданию качественной мясной продукции. Разработана технология производства, создана рецептура продукции, определены микробиологические показатели, качественные показатели, проведена производственная апробация. Разработанные паштеты обогащены натуральным биологическим корректором (НБК) отечественного производства, НБК обогащает их микронутриентами, необходимыми для направленного действия: паштет, обогащенный кальцием с добавлением мяса птицы. Согласно микробиологическим исследованиям в консервах «Паштет из мяса птицы» количество мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных (КМАФАнМ) не превышает доверительного интервала, составляет 6,6 х 102 КОЕ/г. | |
dc.publisher | Алматы технологиялық университетінің хабаршысы | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | 2020. №3.;56-61 с | |
dc.subject | озон, кавитация, сахарная свекла, обработка, хранение | ru_RU |
dc.title | Обеспечение длительного хранения сырья сахарной продукции с использованием электрофизической установки | ru_RU |
dc.title.alternative | Электрофизикалық құралдарды қолданып қант өнімдерінің шикізаттарын ұзақ мерзімді сақтауды қамтамасыз ету | ru_RU |
dc.title.alternative | Ensuring long storage of raw sugar products using electrophysical installation | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |