Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Akhmetova, S.O. | |
dc.contributor.author | Esirkepova, ZH.ZH. | |
dc.date.accessioned | 2019-03-18T08:44:29Z | |
dc.date.available | 2019-03-18T08:44:29Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/227 | |
dc.description.abstract | On the basis of experimental data the way of increase of broilers meat efficiency by introduction to composition of compound feeds of the dietary supplements - amber and lemon acids, is developed. New data on conjoint use of the approved feed supplements are obtained. Their influence on morphological indicators of the blood of the poultry is studied. Recommendations about increase of the gain of a live weight of broilers when introduction to complete feeds are developed: amber acid - 30 mg and lemon acid - 150 mg on 1 kg of the live weight. | ru_RU |
dc.description.abstract | Тәжірибелік мәліметтер негізінде құрама жем құрамына биологиялық белсенді қоспалар – янтар және лимон қышқылын қосу жолымен бройлер-балапан етінің өнімділігін жоғарылату әдісі әзірленді. Сыналып отырған құрама жем қоспаларын бірге қолдану туралы жаңа мәліметтер алынды. Олардың құс қанының морфологиялық көрсеткіштеріне әсері зерттелді. Толық рационды құрама жем құрамына 30 мг янтар қышқылын және 150 мг лимон қышқылын 1 кг тірі салмаққа қосу кезінде бройлер-балапан салмағының өсуін жоғарылату бойынша ұсыныстар әзірленді. | |
dc.description.abstract | На основе экспериментальных данных разработан способ повышения продуктивности мяса цыплят-бройлеров путем введения в состав комбикормов биологически активных добавок - янтарной и лимонной кислот. Получены новые данные о совместном использо- вании апробируемых кормовых добавок. Изучено их влияние на морфологические показатели крови птицы. Разработаны рекомендации по повышению прироста живой массы цыплят- бройлеров при введении в полнорационные комбикорма: янтарной кислоты - 30 мг и лимонной кислоты - 150 мг на 1 кг живой массы. | |
dc.publisher | Almaty technological university | ru_RU |
dc.subject | Meat | ru_RU |
dc.subject | Lemon | ru_RU |
dc.subject | Технология | ru_RU |
dc.title | Influence of use of amber and lemon acids as a part of compound feeds on the gain of a live weight of broilers | ru_RU |
dc.title.alternative | Бройлер-балапан салмағының өсуіне құрама жемнің құрамында янтар және лимон қышқылдарын қолданудың әсері | ru_RU |
dc.title.alternative | Влияние использования в составе комбикормов янтарной и лимонной кислот на прирост живой массы цыплят-бройлеров | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |