Репозиторий АТУ

Последние поступления

DSpace at My University: Последние материалы

  • Сабырханова, C.Ш.; Елдияр, Г.К.; Битлисли, Б.О.; Абзалбекулы, Б.; Сарыбаева, Э.Е. (Алматы технологиялық университеті, 2024-3)
    Әр түрлі мақсатта қолданылатын тоқыма материалдарын бояудың экологиялық таза технологиясын жасау, зиянсыз шығын материалдарын, атап айтқанда өсімдік тектес бояғыштарды қолдану арқылы технологиялық процестерді өзгерту арқылы ...
  • Amanova, S.S.; Raimbayeva, N.Т.; Тungishbayeva, U.О.; Zheldybaeva, A.A. (Almaty technological university, 2024-3)
    Meat production is one of the fastest growing sectors of global agriculture, and poultry meat is the most accessible and expanding source of protein for people of all income levels. In connection with recent world events, ...
  • Nurzhankyzy, ZH.; Sarttarova, L.T. (Almaty technological university, 2024-3)
    The article presents the results of a marketing study conducted to determine the preferences of buyers of clothes for expectant mothers. According to the survey results, we see the need to increase the range of comfortable, ...
  • Ташыбаева, М.М.; Какимов, А.К.; Майоров, А.А.; Жумадилова, Г.А.; Муратбаев, А.М. (Алматы технологиялық университеті, 2024-2)
    Бұл мақалада құрылғыны жетілдіру арқылы шашырату әдіспен микрокапсула алу қарастырылады. Қондырғыны жетілдіру үшін перистальтикалық сорғы, перистальтикалық сорғы жетегінің қозғалтқышы, фильері ауыстырылды, ауыстырылған ...
  • Korzeniowska, M. (Almaty technological university, 2024-2)
    The impact of reducing pork fat levels from 21% to 5% with varying concentrations of blue corn germ (2%, 3.5%, 5%, 8.5%, 13.5%, and 18.5%) on the physicochemical and textural properties of low-fat frankfurters was investigated. ...
  • Zheldybaeva, A.A.; Azimova, S.T.; Aman, S.Е.; Temirbekkyzy, А.; Sarsenbayeva, Z.Т. (Almaty technological university, 2024-2)
    Currently, pectin substances and their compounds are often used in cooking as an anionic surfactant. In the technology of food preparation, such properties of pectin substances as swelling, thickening, gel-forming, ...
  • Есембек, М.Ж.; Тарабаев, Б.К.; Омаралиева, А.М.; Ботбаева, Ж.Т.; Какимов, М.М. (Алматы технологиялық университеті, 2024-2)
    Тағамдық құндылығы жоғары нан-тоқаш өнімдерінің технологиялары мен жаңа рецептураларын әзірлеу тамақ өнеркәсібі үшін перспективалы бағыт болып табылады. Ассортименттің кеңеюі қосымша шикізатты енгізу арқылы жүзеге асырылады, ...
  • Bednyagin, D. (Almaty technological university, 2024-2)
    The relevance of the presented research on the development of gerodietary meat products is due to the fact that the relative preferences shown by older people to various protein sources, including animal protein sources ...
  • Изтилеуов, М.К.; Оспанов, А.Б.; Искакова, Ж.А.; Дуйсенбекова, О.О. (Алматы технологиялық университеті, 2024-2)
    Зерттеу жұмысы бие және сиыр сүтінің әртүрлі қатынастағы қоспасын (2/5, 3/5, 1/1) пайдалана отырып асқабақ қосып өндірілген сүтті-асқабақ йогуртының химиялық, тағамдық және органолептикалық қасиеттерін зерттеп, стандартталған ...
  • Kulazhanov, T.K.; Baibolova, L.K.; Serikkyzy, M.S.; Balev, D.K.; Vlahova-Vangelova, D.B. (Almaty technological university, 2024-2)
    Semi-smoked sausages are one of the most popular meat products in the world. However, during long-term storage, semi-smoked sausages can be subjected to various unfavorable factors that can lead to deterioration of their ...
  • Усенбеков, Ж.; Нұрбай, С.Қ.; Сеитов, Б.Х. (Алматинский Технологический Университет, 2024-2)
    Теплозащитные свойства одежды изучены с учетом влияния детерминированных факторов и не изучено влияние на теплозащитные свойства одежды факторов, имеющих случайный характер. В этой связи актуально исследование для получения ...
  • Rishav, Kumar Sharma (Almaty technological university, 2024-2)
    The increasing demand for high-quality pet food products and the need for strict safety standards have led to the exploration and development of technologies that can accurately and quickly assess the quality of these ...
  • Макангали, К.К.; Тултабаева, Т.Ч.; Жакупова, Г.Н.; Сағандық, А.Т.; Ахметжанова, А.Т.; Бексултан, А.А. (Алматинский Технологический Университет, 2024-2)
    Сегодня потребители уделяют особое внимание качеству приобретаемой продукции. Они также ожидают высокого уровня инноваций. Таким образом, предложение молочного сектора все больше фокусируется на использовании различных ...
  • Дусматов, A.Х.; Рашидов, Н.Д.; Тошходжаев, Н.А. (Алматинский Технологический Университет, 2024-2)
    Разработка технологии производства булочек повышенной биологической ценности с использованием порошка шелковицы представляет собой исследование, направленное на создание инновационного продукта в пекарной индустрии. Порошок ...
  • Abdyldaeva, M.A.; Zhilisbaeva, R.O. (Almaty technological university, 2024-2)
    Special requirements are imposed on the uniform of a serviceman due to the specific use in different conditions. Special attention is paid to the comfort of wearing, the quality of materials and construction of clothing, ...
  • Rysbaeva, I.A.; Turganbaeva, B.T. (Almaty technological university, 2024-2)
    Technology, currently at the peak of its development, provides an opportunity to increase the level of education of modern man. As a consequence, the development of new clothing models using neural networks is also becoming ...
  • Dyussenbiyeva, К.ZH.; Burkitbay, A. (Almaty technological university, 2024-2)
    The article presents data on the development of nonwovens with antimicrobial properties using anavidin, polyethylene glycol and copper sulfate. The production of nonwovens is booming all over the world. In terms of their ...
  • Ахман, Ж.А.; Талгатбекова, А.Ж.; Сабитова, А.М. (Алматы технологиялық университеті, 2024-2)
    Бойлық қуыршақтарды дайындау жеңіл өнеркәсіп саласының бір бөлшегі. Адам денесін толықтай жауып тұратын, сыртқы факторларды ішке өткізбейтін бойлық қуыршақты қолдану адам денесінің қажетті көлемде ауамен қамтамасыз етілуін ...
  • Сихимбаева, М.Т.; Кенжибаева, Г.С.; Эрдем, Р. (Алматы технологиялық университеті, 2024-2)
    Қазіргі кезде синтетикалық кілем бұйымдары тұрмыстық жағдайда кең қолданыс тапқан, сонымен қатар техникалық сипаттамалар бойынша олар табиғидан біршама ерекшеленеді. Беріктігі жоғары, шіруге икемділігі жоқ, түстік гаммасы ...
  • Жекенова, А.А.; Сарттарова, Л.Т. (Алматинский Технологический Университет, 2024-2)
    В современном мире цифровые технологии проникли во все сферы нашей жизни, и производство спортивной одежды не стало исключением. Разработка и внедрение проектирования цифровой одежды в производство спортивных изделий ...

Поиск в системе

Просмотр

Моя учетная запись