Репозиторий АТУ

Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Аманова, Ш.С.
dc.contributor.author Раимбаева, Н.Т.
dc.date.accessioned 2019-03-14T09:36:12Z
dc.date.available 2019-03-14T09:36:12Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 2304-5683
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/119
dc.description.abstract Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5- 2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио- налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады. ru_RU
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.7-10
dc.subject Көктеген бұршақтар ru_RU
dc.subject Бұршақ ru_RU
dc.subject Амин қышқылы ru_RU
dc.title Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер ru_RU
dc.title.alternative Влияние проращивания соевых бобов на аминокислотный состав соевой муки и пищевую ценность продукта ru_RU
dc.title.alternative The effect of soybean germination on the amino acid composition of soy flour and the nutritional value of the product ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись