dc.contributor.author |
Аманова, Ш.С. |
|
dc.contributor.author |
Раимбаева, Н.Т. |
|
dc.date.accessioned |
2019-03-14T09:36:12Z |
|
dc.date.available |
2019-03-14T09:36:12Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.issn |
2304-5683 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/119 |
|
dc.description.abstract |
Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5- 2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио- налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады. |
ru_RU |
dc.publisher |
Алматы технологиялық университеті |
ru_RU |
dc.relation.ispartofseries |
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.7-10 |
|
dc.subject |
Көктеген бұршақтар |
ru_RU |
dc.subject |
Бұршақ |
ru_RU |
dc.subject |
Амин қышқылы |
ru_RU |
dc.title |
Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер |
ru_RU |
dc.title.alternative |
Влияние проращивания соевых бобов на аминокислотный состав соевой муки и пищевую ценность продукта |
ru_RU |
dc.title.alternative |
The effect of soybean germination on the amino acid composition of soy flour and the nutritional value of the product |
ru_RU |
dc.type |
Other |
ru_RU |