Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Аманова, Ш.С. | |
dc.contributor.author | Раимбаева, Н.Т. | |
dc.date.accessioned | 2019-03-14T09:36:12Z | |
dc.date.available | 2019-03-14T09:36:12Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.issn | 2304-5683 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/119 | |
dc.description.abstract | Мақалада көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны мен соя бұршағының амин қышқылдары мен химиялық құрамының өзгерістері зерттелген. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұны 17,36% ақуыз, 17,90% май, 2,16% көмірсу мөлшерімен сипатталады. Көктеген соя бұршақтарынан алынған соя ұнында алмастырылмайтын аминқышқылдардың мөлшері 1,5- 2 есеге көбейді. Көктеген соя бұршағы ұны (15%) қосылған бройлер еті (85%) негізіндегі функцио- налдық өнім жоғары мөлшерде 24,37% ақуыз, 2,52% май және 4,79% көмірсумен сипатталады. | ru_RU |
dc.publisher | Алматы технологиялық университеті | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;№1 с.7-10 | |
dc.subject | Көктеген бұршақтар | ru_RU |
dc.subject | Бұршақ | ru_RU |
dc.subject | Амин қышқылы | ru_RU |
dc.title | Соя бұршақтарын көктеудің соя ұнының аминқышқылды құрамына және өнімнің тағамдық құндылығына әсер | ru_RU |
dc.title.alternative | Влияние проращивания соевых бобов на аминокислотный состав соевой муки и пищевую ценность продукта | ru_RU |
dc.title.alternative | The effect of soybean germination on the amino acid composition of soy flour and the nutritional value of the product | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |