Мақалада дәстүрлі емес шикізаттар: өнген қонақжүгері, мақсары шротын құсқа арналған ақуызды-дәруменді қоспа өндірісінде қолданудың зерттеу нәтижелері берілген. Дәнді қонақжүге-ріні өндіру оның құрамындағы дәрумендер мен микроэлементтер мөлшерін көбейтті. Дәстүрлі емес шикізаттар енгізілген жұмыртқалайтын тауықтарға арналған ақуызды-дәруменді қоспа-ның рецептері жасалынды.
В статье приведены результаты исследований по применению нетрадиционных кормов: пророщенного сорго, сафлорового шрота в производстве белково-витаминной добавки для птиц. Проращивание зернового сорго увеличило содержание витаминов и микроэлементов по сравне-нию с непророщенным. Разработаны рецепты белково-витаминной добавки с применением не-традиционного сырья для кур-несушек
The article presents the results of studies on the use of non - traditional feed: sprouted sorghum, safflower meal in the production of protein and vitamin supplements for birds. Germination of grain sorghum increased the content of vitamins and minerals compared to the non-sprouted one. The recipes of protein-vitamin supplements with the use of non-traditional raw materials for laying hens.