Репозиторий АТУ

Последние поступления

1. Факультет пищевых технологий: Последние материалы

  • Кененбай, Г.С.; Омиржанова, Б.Б.; Татиева, А.Н. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Қазіргі уақытта ет өнеркәсібі ірі қара мал субөнімдерін тиімді өңдеуде айтарлықтай тәжірибе жинақтаған. Бірақ оларды азық-түлік мақсатында пайдалану үлесі төмен болып отыр. Бұл, бірінші кезекте ірі қара малдың көп камералы ...
  • Syzdykova, L.S.; Abdiyeva, K.M.; Yessenkulova, ZH.ZH.; Baigabylov, R.K. (Almaty technological university, 2024-1)
    Sausage products belong to high-calorie products with their own taste and aroma and occupy a significant share in the meat products market of Kazakhstan. In the modern era, one of the most important directions in the ...
  • Синявский, Ю.А.; Туйгунов, Д.Н.; Сарсембаев, Х.С.; Омаров, Е.Н.; Иманкулова, С.К.; Ахатаева, Е.Н. (Алматинский Технологический Университет, 2024-1)
    В статье излагаются данные по разработке специализированного продукта для спортивного питания «Фруктово-молочный батончик» с направленными профилактическими свойствами. Проведено научное обоснование выбора сырья с повышенным ...
  • Sailaukhanuly, Y.; Rakhmet, S.; Azat, S.; Yeszhan, Y.; Toshtay, K.; Busquets, R. (Almaty technological university, 2024-1)
    The need to extend food products' shelf lives is growing as a result of efforts to cut expenses and minimize food waste. The food industry is interested in solutions that would make it easy to keep food fresh and safe for ...
  • Рыспаева, У.А.; Байтукенова, Ш.Б.; Байтукенова, С.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Бұл мақалада ферменттелген жартылай ысталған шұжықтың тағамдық құндылығы мен биологиялық құндылығының зерттеу нәтижелерін талдау қарастырылады. Бірінші және екінші сортты сиыр етін пропион қышқылды микроағзамен өңдей отырып ...
  • Pronina, YU.G.; Bazylkhanova, E.CH.; Nabieva, ZH.S.; Samadun, A.I. (Almaty technological university, 2024-1)
    This scientific article presents the results of studying the nutritional value (vitamins, antioxidants, organic acids) of marshmallows based on local vegetable raw materials (cranberries, currants, strawberries, apples) ...
  • Мустафаeва, А.К.; Әлтайұлы, С.; Калeмшарив, Б.; Салықова, Р. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Мақалада eшкі сүтінeн дайындалған йoгурттың oрганoлeптикалық, физика-химиялық көрсeткіштeрінe талдау жүргізіліп, өнімнің құрамындағы биoлoгиялық бeлсeнді жәнe тағамдық қoспаларды анықтау үшін жүргізілгeн зeрттeулeрдің ...
  • Кожабергенов, А.Т.; Борибай, Ә.Қ.; Жамурова, В.С. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Сүттегі органикалық заттар сақтау кезінде бірқатар факторлардың әсерінен өнімнің тағамдық құндылығын, қалыпты сыртқы түрін, дәмі мен иісін түбегейлі өзгертетін жаңа химиялық қосылыстардың түзілуімен қатар құрамы мен ...
  • Zhienbaeva, S.T.; Yermukanova, A.M.; Kultaeva, D.S.; Stankevych, G.N. (Almaty technological university, 2024-1)
    Recently, in the CIS countries and abroad, to compensate for the mineral deficiency of feed rations and reduce their cost, substances of natural origin have increasingly begun to be used: zeolites, travertines, sapropels, ...
  • Жамекова, Ж.Ж.; Чоманов, У.Ч. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Қазіргі жағдайда сойылған мал мен ет сапасына қойылатын ғылыми негізделген талаптар шикізатты өндіру, оларды өңдеу жағдайларын тұтынушылардың талаптарын ескеретін стандарттармен анықталады. Стандарттар өнімнің сапасын ...
  • Букарбаев, К.М.; Василенко, В.Н.; Абжанова, Ш.А.; Каташева, А.Ч.; Кулаипбекова, А.А. (Алматы технологиялық университеті, 2024-1)
    Экструдталған ақуыз текстураларын өндіру процесінде орталық композициялық форманыайналмалы жоспарды қолдана отырып, көп факторлы экспериментті жоспарлау әдістемесі қарастырылды. Жұмыста Экстракция кинетикасының негізгі ...
  • Байбусинова, А.К.; Кабиева, С.Ж.; Тарасовская, Н.Е. (Алматинский Технологический Университет, 2024-1)
    Целью данного исследования было изучение видового разнообразия растений Павлодарской области для получения целевого продукта и его рекомендация к массовому производству и использованию в точках общепита. Видовой состав был ...
  • Baybatyrov, T.A.; Nauryzbayeva, A.ZH.; Baygazieva, G.I. (Almaty technological university, 2024-1)
    The non-alcoholic and low-alcohol beer market has grown significantly in recent years and is predicted to continue growing. However, non-alcoholic and low-alcohol beers have organoleptic problems and are not recognized by ...
  • Akhmet, ZH.T.; Zhaksylykova, G.N.; Serikbayeva, A.D. (Almaty technological university, 2024-1)
    The poultry industry is one of the fastest-growing industries worldwide, and broiler chicken meat is one of the main sources of meat. To speed up the growth of chickens in a short period of time, poultry farmers use ...
  • Alimardanova, M.K.; Bakiyeva, V.M. (Almaty technological university, 2024-1)
    The current trend of health-conscious consumers and healthy eating habits is encouraging researchers to explore the development of food products with synbiotic benefits. Dietary fiber in vegetables, fruits and cereals is ...
  • Аджиева, Н.К.; Ермагамбетова, А.Д.; Тажибаева, С.М.; Тюсюпова, Б.Б.; Мусабеков, К.Б. (Алматинский Технологический Университет, 2024-1)
    Получены биоразлагаемые плёнки на основе желатина в присутствии добавок карбоксиметилцеллюлозы (КМЦ), предназначенные для использования в качестве упаковок пищевых продуктов и носителей лекарственных веществ. Методами ...
  • Absalimova, M.A.; Baibolova, L.K.; Tayeva, A.M.; Glotova, I.A.; Choi, Mi-Jung (Almaty technological university, 2024-1)
    The difficulty in solving a multicomponent formulation problem is that five or more ingredients are currently used in product design. Solving a system of linear equations and inequalities with such a large number of variables ...
  • Тастемирова, У.У.; Мұхтарханова, Р.Б.; Шингисов, А.У. (Алматинский Технологический Университет, 2023-4)
    Процесс экстракции является одним из наиболее широко применяемых в пищевой промышлен- ности способов получения биологически активных веществ, необходимых для обогащения пищевых продуктов. Целью этой работы является ...
  • Serikkyzy, M.S.; Balev, D.K.; Vlahova-Vangelova, D.B. (Almaty technological university, 2023-4)
    This research work addresses the issue of enhancing the effectiveness of the meat product traceability system using modern digital technologies. In the context of increasing demand for food safety and minimizing risks to ...
  • Сабралы, С.Е.; Куцова, А.Е.; Абжанова, Ш.А.; Каташева, А.Ч.; Байбекова, А.У. (Алматы технологиялық университеті, 2023-4)
    Бұл жұмыста тағамдық жабындардың биопротекторлық қасиеттері зерттелді. Қазіргі таңда тағам өнеркәсібінде өнімді микробтық ластанудан, ауаның оттегінің әсерінен тиімді қорғауды қамтамасыз ететін, сақтау кезеңінде өнімнің ...

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись