Репозиторий АТУ

Сусындағы хош иістендіргіштердің тұрақтылығы

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Байгазиева, Г.И.
dc.contributor.author Камбарова, А.М.
dc.contributor.author Кекибаева, А.К.
dc.date.accessioned 2019-03-18T07:57:50Z
dc.date.available 2019-03-18T07:57:50Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/213
dc.description.abstract Бұл мақалада алкогольсіз сусындар өндірісінде хош иістендіргіштерді пайдалану мүмкіншілігі көрсетілген, өйткені қазіргі таңда тағамдық қоспалар әр тағамдарда ауыстырылмайтын компонент болып келеді. Ең көп тараған алкогольсіз сусындарға хош иістендіргіштердің органолептикалық және физико-химиялық көрсеткіштерінің тигізетін әсері зерттелген. Ыстық тәсілмен өндірілетін сусындардағы хош иістендіргіштер оның тағамдық құндылығын арттыратыны мен тұрақтылығын жоғарылататыны дәләлденді. Профилограмманың зерттеу нәтижесінде құрамында 30% табиғи шырын бар сусындар және хош иістендіргіштерді ыстық купаждау процесі барысында енгізген кезде жоғары сапалы көрсеткіштерді көрсететіні анықталды. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье описана возможность использования ароматизаторов в безалкогольных напитках, так как в настоящее время пищевые добавки стали одним из незаменимых компонен-тов в продуктах. Исследовано влияние ароматизаторов на органолептические и физико-хими-ческие показатели самых распространенных напитков на рынке. Доказана их стабильность при купажировании напитка горячим способом, способствующая сохранению его пищевой ценности и стабильности. По результатам профилограммы лучшие показатели показали образцы яблоч-ного и апельсинового напитков, содержащих количество натурального сока 30% и при внесении ароматизаторов при горячем купажировании.
dc.description.abstract This article describes the possibility of using flavors in soft drinks, since at present food additives have become one of the indispensable components in products. The effect of flavors on the organoleptic and physicochemical parameters of the most popular beverages on the market has been studied. Their stability is proved when blending the beverage in a hot way, contributing to the preservation of its nutritional value and stability. By results of a profilogramma the best indicators have shown samples of apple and orange drink, 30% containing amount of natural juice and at introduction of fragrances at hot blending.
dc.publisher Алматы Технологиялық Университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы.;2017. №2. с.9-13
dc.subject Сусын ru_RU
dc.title Сусындағы хош иістендіргіштердің тұрақтылығы ru_RU
dc.title.alternative Стабильность ароматизаторов в напитках ru_RU
dc.title.alternative Stability of flavours in drinks ru_RU
dc.type Other ru_RU


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись