Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Жиренчина, З.У. | |
dc.contributor.author | Кизатова, М.Ж. | |
dc.contributor.author | Донченко, Л.В. | |
dc.date.accessioned | 2019-03-18T07:59:18Z | |
dc.date.available | 2019-03-18T07:59:18Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.issn | 2304-5682 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/214 | |
dc.description.abstract | тиновых веществ в яблоках зимнего периода созревания, произрастающих в предгорной зоне Заилийского Алатау и яблочных выжимках компании ОсОО «Экопродукт Азия». Установлено, что низкая карбоксильная и ацетильная составляющие, высокая метоксильная составляющая обуславливают высокую студнеобразующую способность пектиновых веществ. Полученные данные подтверждают целесообразность использования яблочных выжимок компании ОсОО «Экопродукт Азия» для получения пектиносодержащих продуктов. | ru_RU |
dc.description.abstract | Бұл мақалада Іле Алатауы тау бөктерінде өсетін қысқы алма сұрыпының және «Экоөнім Азия» ЖШҚ серіктестігінің алма сығындысындағы пектиндік заттарының анали- тикалық сипатамаларының зерттеу нәтижелері көрсетілген. Карбоксил және ацетил кұра- мының төмендігі, метоксил құрамының жоғары мөлшерлері пектиндік заттардың жоғары ұйыту қасиеттерін көрсететіндігі анықталды. Алынған нәтижелер пектин құрамында пек- тині бар өнімдерді өндіру үшін «Экоөнім Азия» ЖШҚ серіктестігіндегі алманың сығындысын қолдану мақсатқа сай келетіндігін дәлелдейді. | |
dc.description.abstract | In this article we present our results of the analytic character is tics of pectinsubstances of apples of winter maturating period that grow in the foot hill area of Zailiyskyi Alatau and pomace of Company LLC "Ecoproduct Asia". It is estimated that low carboxyl and acetyl components and high methoxyl component are cause for high jelly-forming capacity of pectin substances. Obtained results are suggest that the apple pomace of Company LLC "Ecoproduct Asia" can be used for the recepiency of pectin composing products. | |
dc.publisher | Алматинский технологический университет | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Вестник Алматинского технологического университета;№3 с.35-40 | |
dc.subject | Яблоки | ru_RU |
dc.subject | Биотехнология | ru_RU |
dc.title | Сравнительные аналитические характеристики пектиновых веществ в яблоках зимнего периода созревания и яблочных выжимках | ru_RU |
dc.title.alternative | Қыс кезеңінде пісіп-жетілетін алмадағы және алма сығындысындағы пектиндік заттардың салыстырмалы аналитикалық сипаттамасы | ru_RU |
dc.title.alternative | Comparative analytic characteristics of pectin of apples of winter maturating period and pomaces | ru_RU |
dc.type | Other | ru_RU |