В статье исследована новая технологическая система с применением конструкции конического ротационно-пленочного аппарата непрерывного действия. В результате исследования проведены процессы выпаривания фосфолипидных эмульсий подсолнечных масел. Доказано, что из фосфолипидных концентратов растительных масел можно получить инкапсулированных форм биологические активные композиционные биопрепараты, покрытые пищевыми пленками заданной функциональности и характеристик. Разработана технология
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2016. №4.
59
извлечения из сырого сафлорового масла фосфолипидных эмульсий и сафлорового масла для использования в пищевых целях, а также биопрепарата функционального назначения с фосфо-липидными концентратами сафлорового масла, используемого в лечебно-профилактических целях и в производстве жмыха.
Мақалада үздіксіз жұмыс жасайтын конустық айналмалы-қабықшалы аппараттың конструкциясын қолдану арқылы жасалған жаңа технологиялық жүйе зерттелді. Зерттеу нәтижесінде өсімдік майларының фосфолипидтік эмульсияларын буландыру үрдістері жүр-гізілді. Өсімдік майларының фосфолипидтік концентраттарын биологиялық белсенді тағам-дық қабықшалармен пішінделген инкапсулденген компоненттердің өнімдерінен, белгіленген функциональды, өзіндік сипаттамасы бар қаптамалар алуға болатындығы дәлелденді. Шикі мақсары майынан фосфолипидті эмульсиялар мен тағамдық мақсатта қолдануға арналған мақсары майы алу, сондай-ақ, емдік-профилактикалық мақсатта және күнжара өндіруде қолданылатын мақсары майының фосфолипидті концентраттары бар функциональды бағыттағы биопрепараттар технологиясы өңделді.
The paper studied the new technology system with the design of the conical rotary machine continuous film. As a result of research carried out processes of evaporation phospholipid emulsions of sunflower oil. It is proved that the phospholipid of vegetable oil concentrates are available encapsulated forms of biologically active composite biologics covered with cling film given the functionality and performance. Developed technology of extracting crude phospholipids’ safflower oil and safflower oil emulsions for use for food purposes, and biological product functionality with phospholipids’ concentrates safflower oil, used in therapeutic and prophylactic purposes and in the production of oil cake.