Бұл жұмыста ешкі сүтінен өндірілетін жұмсақ сырға дәнді-дақылды қоспаларды қосу
арқылы сырдың, тағамдық, биологиялық емдік-профилактикалық қасиетін арттыру жолдары
көрсетілген. Эксперименталды зерттеулер арқылы ешкі сүтіне қосылатын бидай кебегінің
ұтымды мөлшері анықталды және қосылған бидай кебегінің қоспаның ұю жылдамдығына,
ұйытындының физико-химиялық, органолептикалық қасиеттеріне тигізетін әсері зерттелді.
Бидай кебегін пайдалану жұмсақ сырларды өндіруде өнім бірлігіне кететін сүттің шығынын
азайтады, ассортиментті кеңейтеді және өнімге емдік-профилатикалық қасиет береді.
В данной статье представлены результаты разработки мягкого сыра из козьего
молока с использованием зерновых наполнителей для повышения пищевой, биологической
ценности, а также повышения лечебно-профилактических свойств продукта. В ходе
экпериментальных исследовании установлено влияние дозы ржаных отрубей на физико-
химические свойства, органолептическую характеристику, синеретическую способность
сырных сгустков. Производство сыров с ржаными отрубями позволит сгладить сезонность
производства, снизить расход молока на единицу продукции, расширить ассортимент,
придать продуктам лечебные и профилактические свойства.
This article presents the development of soft goat cheese with grain fillers for the purpose of
improvement of its nutritional, biological value and addition of curative and preventive properties.
During research influence of dose of rye brans is set on physical and chemical properties, description,
синеретическую ability of cheese clots.