Репозиторий АТУ

Ешкі сүтінен өндірілетін жұмсақ сырды дәнді-дақылды қоспалармен байыту

Show simple item record

dc.contributor.author Мұхтарханова, Р.Б.
dc.contributor.author Балабекова, А.С.
dc.date.accessioned 2019-03-26T08:44:24Z
dc.date.available 2019-03-26T08:44:24Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/303
dc.description.abstract Бұл жұмыста ешкі сүтінен өндірілетін жұмсақ сырға дәнді-дақылды қоспаларды қосу арқылы сырдың, тағамдық, биологиялық емдік-профилактикалық қасиетін арттыру жолдары көрсетілген. Эксперименталды зерттеулер арқылы ешкі сүтіне қосылатын бидай кебегінің ұтымды мөлшері анықталды және қосылған бидай кебегінің қоспаның ұю жылдамдығына, ұйытындының физико-химиялық, органолептикалық қасиеттеріне тигізетін әсері зерттелді. Бидай кебегін пайдалану жұмсақ сырларды өндіруде өнім бірлігіне кететін сүттің шығынын азайтады, ассортиментті кеңейтеді және өнімге емдік-профилатикалық қасиет береді. ru_RU
dc.description.abstract В данной статье представлены результаты разработки мягкого сыра из козьего молока с использованием зерновых наполнителей для повышения пищевой, биологической ценности, а также повышения лечебно-профилактических свойств продукта. В ходе экпериментальных исследовании установлено влияние дозы ржаных отрубей на физико- химические свойства, органолептическую характеристику, синеретическую способность сырных сгустков. Производство сыров с ржаными отрубями позволит сгладить сезонность производства, снизить расход молока на единицу продукции, расширить ассортимент, придать продуктам лечебные и профилактические свойства.
dc.description.abstract This article presents the development of soft goat cheese with grain fillers for the purpose of improvement of its nutritional, biological value and addition of curative and preventive properties. During research influence of dose of rye brans is set on physical and chemical properties, description, синеретическую ability of cheese clots.
dc.publisher Алматы технологиялық университеті ru_RU
dc.relation.ispartofseries Алматы технологиялық университетінің хабаршысы;
dc.subject Козье молоко ru_RU
dc.subject Молоко ru_RU
dc.subject Сүт ru_RU
dc.title Ешкі сүтінен өндірілетін жұмсақ сырды дәнді-дақылды қоспалармен байыту ru_RU
dc.title.alternative Обогащение зерновыми наполнителями мягкого сыра из козьего молока ru_RU
dc.title.alternative Enrichment of soft goat cheese with grain fillers ru_RU
dc.type Other ru_RU


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account